Премиерът Бойко Борисов потвърди позицията си за затваряне на външните

...
Премиерът Бойко Борисов потвърди позицията си за затваряне на външните
Коментари Харесай

Борисов в НС, потвърди позицията си за затваряне на външните граници на ЕС

Премиерът Бойко Борисов удостовери позицията си за затваряне на външните граници на Европейски Съюз. Министър-председателят дойде изключително в Народното събрание, с цел да даде отговори на левицата каква е позицията му за идна среща на водачи от ЕСза миграцията.

Затваряне външните граници на Европейски Съюз, гарантиране на външните граници, изнесени центрове за сигурност отвън Европейски Съюз, а за мигрантите в Европейски Съюз - центрове от закрит вид. Премиерът Бойко Борисов изясни на Българска социалистическа партия каква ще е позицията на страната ни в неделя на изключителната работна среща в Брюксел, свикана от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по мигрантската тематика. На нея са поканени представители от няколко страни от Европейски Съюз, измежду които и България.

" Първа точка на това, което постоянно съм защитавал, е неотложно прекъсване, затваряне на външните граници на целия Европейски Съюз. Той не е единствено Гърция, България и Италия. Той е Испания, а и от север влизат. Да се влага колкото би трябвало в кораби, граничари, ФРОНТЕКС, в случай че би трябвало, да се направи обща " Гранична полиция ", сподели министър председателят.

Втората крачка, след обезпечаването на границите, съгласно министър-председателя, би трябвало да бъде разделянето на мигрантите на две групи - стопански мигранти и бягащи от войната, за които Европа да се погрижи, до момента в който споровете в техните страни приключат, след което да се върнат назад по домовете си.

Ще упорствам за оптимален толеранс и разсъдък. Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция, заяви за желанията си Борисов на депутатите. И даде обещание другата седмица още веднъж да осведоми Народното събрание за резултатите от срещата в Брюксел. " И едва ли има политик, който може да каже " Дайте ми 1000-2000-3000 души " пък, в случай че ще и милиарди да дават за тях ", във връзка въпрос на Нинова дали България би се съгласила да прибере мигранти против пари от Европа. " Трудно можем да ги интегрираме и мъчно бихме могли да ги приемем. И по тази причина решенията, които предлагам, са в интерес на България, вземат решение и проблемите на другите страни ", сподели министър председателят.

Да не плашим популацията по тази тематика и в това време да бъдем единни, прикани министър председателят политиците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР