Премиерът на Великобритания Тереза Мей е изправена пред черна дупка

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей е изправена пред черна дупка
Коментари Харесай

Дупка от 25 милиарда паунда във финансовия план на Тереза Мей

Премиерът на Англия Тереза Мей е изправена пред черна дупка в своя проект за финансиране на националната здравна система (НЗС) с 25 милиарда паунда, откакто министрите ѝ не съумяха да се съгласят за всички източници на доход преди оповестяването на проекта, написа английският вестник The Times,цитиран от " Фокус "

Правителството занапред ще би трябвало да утвърди проект за намиране на близо 11 милиарда паунда от обещаните в събота пари, до момента в който Тереза Мей ясно сподели, че повишение на налозите следва в есенния бюджет.

Тя съобщи пред радио „ LBC “, че „ ние като страна ще допринесем малко повече “, до момента в който представители на държавното управление са декларирали пред The Times: „ Ще имаме диалог по отношение на налозите “.

В събота Тереза Мей разгласи, че до 2023 година бюджетът за НЗС Англия ще бъде нараснал с 20 милиарда паунда на година. Освен това, шотландското държавно управление ще получи 2 милиарда паунда, а Уелс ще получи 1.2 милиарда паунда, дружно със стотиците милиони за здравни услуги в Северна Ирландия. Допълнителни милиард и 250 милиона ще бъдат разпределяни всяка година, с цел да се покрият пенсионните дефицити на здравната система.

Споразумението беше подписано в петък следобяд от Тереза Мей, здравният министър Джереми Хънт, финансовият министър Филип Хамънд и изпълнителният шеф на НЗС Англия Саймън Стивънс. Въпреки това, източници споделят че срещата е завършила без съглашение върху това, от кое място ще бъде взета сериозна част от финансирането. „ В края на срещата, някои източници на финансиране бяха по-сериозно оградени от други “, съобщи министерски източник.

Плановете за набиране на пари от замразяването на всички частни и национални прагове за застрахователни компенсации в края на Народното събрание, остават водещите варианти и биха събрали близо 4 милиарда паунда. Планове за отсрочване на намаляването на корпоративния налог, които биха донесли още 6 милиарда, не бяха отписани.

Министрите в този момент се надяват, че Офисът за бюджетна отговорност ще обнови растежа в бюджета, намалявайки потребността от заеми и повишение на налозите, само че проектът към момента остава недофинансиран с 11 милиарда паунда. Тереза Мей съобщи, че ограниченията ще бъдат отчасти финансирани от „ Брекзитски дял “ – парите, които Англия към този момент няма да изпраща към Брюксел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР