Премиерът на Великобритания Борис Джонсън даде зелена светлина за най-големия

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън даде зелена светлина за най-големия
Коментари Харесай

Великобритания подкрепи проекта за високоскоростна железница High Speed 2

Премиерът на Англия Борис Джонсън даде зелена светлина за най-големия инфраструктурен план в Европа High Speed 2 (HS2) макар екологичните терзания и непрекъснато покачващата се цена.

Той е съобщил на Камарата на общините във вторник, че ръководещите имат упоритост да основат " фантастична транспортна инфраструктура ", с цел да обединят страната, оповестява Financial Times. Правителството е подкрепило плана на среща по-рано същия ден. Съобщението поставя завършек на неразбираемите елементи към плана, чиято цена се удвои - от 56 до 106 милиарда паунда.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Модернизация

Високоскоростната железопътна линия High Speed 2 се състои от 2 елементи - " гръбнак ", целящ да свърже Лондон с Бирмингам, и втора фаза, която разделя маршрута на две, с цел да сплоти южната част на Острова със северните градове Манчестър и Лийдс. Новите железопътна линии ще подобрят транспортната инфраструктура на Англия, ще доведат до " необикновено малко " време за пътешестване и ще основат скоростни връзки сред районите.

" Трябва да изправим гръбнака... и нашето потомство е сложено пред исторически избор. Можем да се опитаме да се примирим със съществуващите пътища от север на юг, можем да подложим идващото потомство да пътува препълнено или правостоящо, или можем да имаме кураж да вземем решение ", споделя Джонсън. " Без значение какъв брой мъчно или противоречиво, то ще докара до разцвет във всяка част на страната. "

Премиерът твърди, че решението е част от по-голям пакет инфраструктурни вложения, които включват и 5 милиарда паунда за възстановяване на автобусните услуги през идващите пет години. " Транспортната гражданска война е локална, прибавя той. Но не можем да вършим тези усъвършенствания в изолираност едни от други. "

Критиката

Според поддръжници на HS2 железопътният план ще бъде сериозно усъвършенстване на транспортната мрежа на Англия и ще понижи на половина времето за пътешестване от Лондон до Бирмингам, а от там и до Лийдс и Манчестър. Тя обаче няма да бъде приключена до 2040 година

Според премиера ще бъде назначен нов министър, който ще дава отговор за високоскоростната линия, и ще бъдат направени нови опити да се понижат разноските, без да се постанова отлагането му поради редизайн.

Ще има и нови " съглашения за доставка " както за станция Euston в Лондон, по този начин и за крайните точки от втората фаза на плана - Лийдс и Манчестър. Генералният шеф на Британската търговско-промишлена палата Адам Маршал приветства решението като " добра вест за бизнеса, вложенията и растежа " в доста елементи на страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР