Премиерът на Унгария Виктор Орбан, който се сблъсква с оспорвана ...

Премиерът на Унгария Виктор Орбан, който се сблъсква с оспорвана

Орбан предизборно обвини Брюксел, САЩ и Сорос в намеса в Унгария

Премиерът на Унгария Виктор Орбан, който се сблъсква с оспорвана конкуренция за изборите през следващата година, упрекна Брюксел и Вашингтон, че се пробват да се намесят в унгарската политика и прикани своите поддръжници да пазят достиженията на неговото националистическо държавно управление, което е на власт от повече от десетилетие, съобщи " Ройтерс ".

За първи път, откогато дойде на власт през 2010 година, Орбан ще се сблъска с обединен фронт от опозиционни партии, в това число социалистите, либералите и някогашната крайнодясна, а в този момент дясноцентристка партия " Йобик " на конституционните избори през 2022 година
 Орбан отхвърли върховенството на Европейски съюз правото над законодателствата на страните членки
Орбан отхвърли върховенството на Европейски съюз правото над законодателствата на страните членки

Подкрепи Полша и назова " нелепа " концепцията за налагане на наказания на страната

Шестпартийният алианс се предвождаот Петер Марки-Зай, 49-годишен католически реакционер, татко на седем деца и кмет на дребен град, който наподобява олицетворява обичайните ценности, които Орбан обществено отстоява, и се преглежда като съществен негов противник.

Орбан сподели пред десетки хиляди последователи в центъра на Будапеща, че Вашингтон и милиардерът Джордж Сорос се опитвали да създадат по този начин, че техните хора, а точно-унгарската лява съпротива, да бъдат определени, употребявайки техните пари, медии и мрежи .

" Но това, което има значение, не е това, което те в Брюксел, във Вашингтон и в медиите, които са направлявани от чужбина, желаят . Унгарците ще вземат решение личната си орис ", настоя Орбан.

" Нашата мощ е в нашето единение... ние имаме вяра в едни и същи ценности: семейство, нация и мощна и самостоятелна Унгария ", посочи още той.
 Орбан упрекна Брюксел в блокиране на милиардите от проекта за възобновяване поради ЛГБТ спора
Орбан упрекна Брюксел в блокиране на милиардите от проекта за възобновяване поради ЛГБТ спора

Не стопират " стрелите " сред Будапеща и Брюксел

На обособен опозиционен протест Марки-Зай даде обещание, че в случай че бъде определено, държавното управление му ще изготви нова конституция, ще ограничи корупцията, ще вкара еврото и ще подсигурява свободата на медиите .

" Този ​​режим стана морално неплатежоспособен ... инерцията, която имаме в този момент, би трябвало да ни води до април 2022 година ", означи той.

Социологическите допитванияпоказват, че партията на Орбан " Фидес " и опозиционният алианс са с изравнени сили , като към една четвърт от избирателите не са решили.

Днешната годишнинаот въстанието против руското владичество през 1956 година оферира на Орбан алегорична платформа за неговия дневен ред, до момента в който неговата партия " Фидес " ускорява предизборната си акция.
 Консерваторът Петер Марки-Зай победи Клара Добрев на първичния избор на опозицията в Унгария
Консерваторът Петер Марки-Зай победи Клара Добрев на първичния избор на опозицията в Унгария

Той е икономист, инженер, кмет...

Той обсипа електората с дарове, в това число отстъпка от налога върху приходите в размер на 2 милиарда $ за фамилии, и ускори мощната си антиимиграционна изразителност.

Правителството на Орбан, с неговия основен съдружник Полша, се сблъска с Брюксел по отношение на свободите на медиите, казусите за върховенството на правото и правата на ЛГБТ хората, като в същото време настоя, че ползата на Унгария е да остане член на мощен Европейски съюз.

" Брюксел ни приказва и се отнася с нас, дружно с поляците, като че ли сме врагове... е, време е те в Брюксел да схванат, че даже комунистите не могат да ни победят ", изказа се Орбан пред аплодиращите последователи, които развяваха националния байрак и държаха транспаранти с лозунги като " Брюксел е еднакъв на тирания ".
 Орбан: Европейски съюз вреди на ползите си с позицията си за Китай и Русия
Орбан: Европейски съюз вреди на ползите си с позицията си за Китай и Русия

Прекалено доста Брюксел се съобразявал със Съединени американски щати

Източник: news.bg