Премиерът на сръбската автономна област Войводина Игор Мирович предложи сръбският

...
Премиерът на сръбската автономна област Войводина Игор Мирович предложи сръбският
Коментари Харесай

Премиерът на Войводина с инициатива за държавни отличия за българите, помогнали на сръбските деца при катастрофата на АМ Тракия


Премиерът на сръбската самостоятелна област Войводина Игор Мирович предложи сръбският президент Александър Вучич да връчи най-високите държавни оценки на българите, които оказаха помощ на сръбските деца при злополуката в неделя на автомагистрала Тракия, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Мирович напомни “трагедията при река Лим от 2004 година, на границата на Сърбия и Черна гора, когато починаха 12 деца от България и когато сръбски герои избавиха ранените от рейса в придошлата река. ”

 По думите му сръбските деца са имали по-голям шанс в България, а българските жители „ летяха да оказват помощ на нашите деца “, до момента в който дойдат екипите на “Бърза помощ ”.

„ Внасям самодейността президентът Александър Вучич да удостои тези смели хора с най-високите държавни оценки на Сърбия, тъй като демонстрираха човещина и братска взаимност “, сподели Игор Мирович.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР