Премиерът на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия Никола

...
Премиерът на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия Никола
Коментари Харесай

Независимостта на Шотландия никога не е била толкова близо

Премиерът на Шотландия и водач на Шотландската национална партия Никола Стърджън откри годишната конференция на групировката, като сподели на членовете, че " в никакъв случай не е била толкоз сигурна ", че Шотландия ще реализира самостоятелност.
Стърджън посочи, че Шотландия е " страна на прага на основаването на история ", откакто тя настоя, че задачата на Шотландската национална партия за самостоятелност " се вижда на хоризонта ".
 Стърджън: Нов референдум за самостоятелност на Шотландия през 2021 година Стърджън: Нов референдум за самостоятелност на Шотландия през 2021 година
Шотландският министър председател Никола Стърджън поддържа провеждането на нов референдум за самостоятелност през идната година, оповестява Ройтерс....
Нейните мнения последваха " историческата победа " през декември предходната година в Шотландия по време на английските парламентарни избори, на които Шотландската национална партия завоюва 48 от общо 59 места в английския парламент.
Оттогава няколко социологически изследвания демонстрираха, че болшинството от шотландците поддържат отцепването от Англия.
Въпреки че, Стърджън акцентира, че болшинство за нейната партия на шотландските парламентарни избори през идната година би трябвало да разреши да се организира подобен избор.
Стърджън сподели пред партийната конференция, която се организира онлайн от събота поради ковид: " Шотландия в този момент е страна на прага да направи история. Независимостта се вижда на хоризонта, а с единение на задачата, примирение и упорита работа в никакъв случай не съм била толкоз сигурна, че ще я изпълним. Хората на Шотландия имат право да избират своето бъдеще. Нека в този момент съсредоточим всичките си старания върху това да осигурим по-добра страна, която те и бъдещите генерации заслужават. "
Лидерът на шотландските националисти добавя, че поддръжката за самостоятелност измежду шотландците в този момент " се е нараснала, с цел да се трансформира в резистентен и във мироглед на болшинството от публичното мнение ".
 Стърджън: Шотландия не може да бъде задържана в съюз с Англия Стърджън: Шотландия не може да бъде задържана в съюз с Англия
Шотландия " не може да бъде вкарана " в съюза си с Англия принудително против волята си от държавното управление на Обединеното кралство ", заяв...
Тя добави, че макар че главният фокус сега би трябвало да бъде ориентиран към битката с пандемията от ковид, " Шотландия също по този начин би трябвало да бъде подготвена за това, което идва по-късно ".
Тя сподели на конференцията, че COVID-19 е лишил хиляди човешки животи и е хвърлил в ужас шотландското общество, като бизнесът и стопанската система са съществено наранени.
Но тя твърди, че с независимостта Шотландия би могла да има " устойчива стопанска система, в основата на която да са основаването на работни места и справедливостта " и ще може да пази и влага в публични услуги като здравната система.
" Ние можем да преодолеем бедността, неравенството и водим пътя за справяне с изключителната обстановка в климата. Въпросът за всички нас, до момента в който гледаме напред към изборите през май май, е следният - кой би трябвало да взема решенията, които образуват нашето бъдеще? ", попита риторично тя.
" Знаем, че хората, които живеят тук, откъдето и да идват, могат най-добре да употребяват големите човешки и естествени запаси на Шотландия в интерес на всички ", уверена е Стърджън.
 След изборите: Шотландия по-категорично от всеки път желае самостоятелност След изборите: Шотландия по-категорично от всеки път желае самостоятелност
Шотландия остава корав конкурент на политиката, водена от Даунинг стрийт 10, и резулатите от вота на 12 декември го потвърждават. Шотландска...
Тя сподели, че главният въпрос до изборите през май е: " Кой би трябвало да взема решенията, които ще оформят нашето бъдеще? Знаем, че хората, които живеят тук, откъдето и да идват, могат най-добре да употребяват големите човешки и естествени запаси на Шотландия в интерес на всички. "
Противниците на Стърджън обявиха, че тя би трябвало да се концентрира върху битката против Covid-19.
Говорителят на конституцията на шотландската лейбъристи Анас Сарвар сподели: " Това потвърждава, че Никола Стърджън има единствено един приоритет - делене на хората в Шотландия.
" В разгара на световна пандемия, когато хората губят работата си и се сбогуват с обичаните хора, обидно е, че тя желае да се концентрира върху независимостта. "
Памела Наш, основен изпълнителен шеф на про-Обединеното кралство на Шотландия в групата Union, съобщи: " Издаването на протест за самостоятелност, когато хората в Шотландия се борят с опустошителното влияние на пандемията, е надълбоко обидно. Следващите няколко години би трябвало да са напълно свързани с възобновяване от ковид и това би трябвало да бъде целият фокус на шотландското държавно управление. "
 Нов референдум за независимостта на Шотландия през 2020г.? Нов референдум за независимостта на Шотландия през 2020г.?
Ръководителят Шотландската национална партия (ШНП) Никола Стърджън съобщи, че ще насочи искане за провеждането на нов референдум за нез...
В началото на ноември изследване на Ipsos Mori откри, че шотландските гласоподаватели имат вяра, че стопанската система, здравето и Brexit са по-важни въпроси от независимостта, до момента в който тясното болшинство от гласоподавателите не желаят референдум през идната година, даже в случай че SNP завоюва болшинство от местата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР