Премиерът на Северна Македония Зоран Заев призова за предсрочни избори,

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев призова за предсрочни избори,
Коментари Харесай

Заев иска предсрочни избори след блокирането на преговорите с ЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев прикани за предварителни избори, откакто Скопие не получи от Европейския съюз дата за начало на договаряния за присъединение. В първото си изказване след срещата на Европейския съвет в Брюксел Заев сподели, че единствено народът има мандат да вземе решение за бъдещето на страната. Той не има намерение да подава оставка.


След Жан-Клод Юнкер и Зоран Заев на собствен ред назова изхода от срещата на европейските водачи в Брюксел " историческа неточност ".

Премиерът сподели, че е отчаян и ядосан и поема върху себе си разочарованието на своите сънародници. В същото време той благодари на европейските водачи, които поддържаха страната му.

Припомняйки напъните за приближаване към Обединена Европа, Заев увери, че европейската фантазия на македонците няма да бъде унищожена.
Зоран Заев, министър председател на Северна Македония: Нямаме време за губене. Затова моето предложение е да организираме бързи предварителни избори. Избори колкото се може по-скоро. Избори, на които вие, жителите, ще вземете решение и ще потвърдите пътя, по който би трябвало да продължи страната ни.
Заев ще предложи предварителни избори на следващия ден, на плануваната от президента Стево Пендаровски среща на водачите на огромните парламентарни партии. Лявоцентристката коалиция на премиера може да прокара концепцията в Народното събрание и опозицията също желае избори.
 Разочарование в Северна Македония след срещата на върха Разочарование в Северна Македония след срещата на върха
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев организира интензивни съвещания на разнообразни равнища, откакто в Брюксел страната не получи зелена светлина за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР