Премиерът на Северна Македония Зоран Заев коментира последните декларации на

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев коментира последните декларации на
Коментари Харесай

Заев: С България сме приятелски държави и подобен висок тон е недопустим

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разяснява последните заявления на академиите в Скопие и София по отношение на въпроса дали съществува македонски език.

 © БГНЕС
" Ние сме другарски страни и сходен висок звук е неприемлив в 21-ви век, в това число и за това да обсъждаме идентичността, която е ясно записана във всички документи и интернационалните организации. Аз получих овации и от българските депутати, когато говорех на македонски език в Европейския парламент ", безапелационен е Заев.
 Вътрешна македонска революционна организация към Скопие: Братя от Македония, не прекалявайте! Вътрешна македонска революционна организация към Скопие: Братя от Македония, не прекалявайте!
Вътрешна македонска революционна организация излезе с публична позиция във връзка изявление на премиера на Северна Македония Зоран Заев, че България ще би трябвало да "преодолее въпроса с македонс...

Той заяви, че при започване на 2020 година би трябвало да се състои и срещата му с българския министър председател Бойко Борисов, на която ще " беседват намерено и другарски, а не да се спори кой какво пръв е споделил ".

Заев напомни и Договора за другарство и добросъседство, който беше подписан сред двете страни " на три езика, според Конституцията ", затова на македонски език ".

Договорът беше подписан на 1 август 2017 година в Скопие от министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев.
 Пендаровски: Македонският език и македонската нация са факт Пендаровски: Македонският език и македонската нация са факт
Позицията на българските учени, че не съществува македонски език, е анахронизъм за ХХ и ХХI в., в който живеем, съобщи президентът на Северна Макед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР