Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига на официално посещение

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига на официално посещение
Коментари Харесай

Премиерът на Северна Македония идва на официално посещение у нас

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски идва на публично посещаване у нас. В рамките на визитата ще се организира взаимно съвещание на държавните управления на България и Северна Македония. На среща в Скопие предходната седмица Ковачевски и Петков се договориха за сформирането на 5 работни групи.

Премиерът Кирил Петков ще посрещне Ковачевски с публична гала на площад „ Свети Александър Невски “ и двамата ще положат венци пред Паметника на Незнайния боец.

Утре държавните управления на България ще проведат взаимно съвещание. Такива съвещания се организираха постоянно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017-та година. Двете държавни управления към този момент образуваха четири работни групи. Съпредседатели на първата група по стопанска система са вицепремиерът по стопанска система и промишленост Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Втората група за инфраструктура от българска страна е министърът на районното развиване Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова.

В групата за просвета са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.

Петата е историческата, само че тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия, която към този момент има собствен проект за работа, а членовете ѝ ще би трябвало да осведомят двамата министър председатели какъв напредък е реализиран досега и по какво ще се работи отсега нататък.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР