Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю
Коментари Харесай

Според Зоран Заев е възможно да се постигне решение с България до юни

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи в изявление за Канал 5, че е допустимо да се реализира решение с България до юни, тъй че да бъде извършена междуправителствена конференция за начало на договарянията за участие на страната в Европейския съюз през 2021 година, заяви МИА.

" Македонският език и македонската еднаквост не могат да се слагат на масата, тъй като за това не се договаря на никое място по света. Историята не може и не трябва да бъде спънка, а това, от което има значение, е историята, която ние пишем за бъдещите генерации ", сподели Заев.

По думите му въпросът с историята може елегантно да бъде решен като се каже, че за един интервал двете страни в действителност са имали обща история.

Това е формулировката и в Договора за съдействие с България и ние би трябвало тук да спрем, сподели министър председателят на Република Северна Македония.

Зоран Заев добави, че решение може да се откри до юни. Чувствам, че може да създадем това, може да седнем през май и юни и да намерим решение. Наистина чакам първата междуправителствена конференция тази година, която ще бъде последвана от скрининг и отваряне на първите глави (от договарянията за участие в ЕС), сподели Заев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР