Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение
Коментари Харесай

Премиерът Янев след срещата със Заев: Отговорността е на политиците

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещаване у нас. Той беседва с българския си сътрудник Стефан Янев.

Отговорността е на политиците. Разбира се, историците имат своето значимо място и своите отговорности в работата на тази комисия. Това съобщи министър председателят Стефан Янев в отговор на въпрос след срещата с сътрудника си Зоран Заев.

В момента имаме прозорец на опция да работим по нерешените въпроси. Стремежът ни е да създадем една удобна среда на доверие, другарство, прям диалог и открит разговор, която да спомогне на нашите експерти да седнат и да намерят верните решения, изясни министър председателят.

Делегацията на Зоран Заев пристигна с съответни решения, които ще обсъждаме още през днешния ден и в околните дни, добави Янев.

Акцент във визитата на Зоран Заев е задълбочаването на двустранния разговор и вероятността за реализиране на действителен прогрес в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония.



Очевидно е, че като съседи, като положителни другари и приятелски нации, имаме потребност от непрекъсната връзка, акцентира министър председателят Янев.

България поддържа европейската вероятност на районен съд Македония и опциите за започване на диалози за предприсъединяване към Европейски Съюз. Ние твърдо поддържаме вероятността на районен съд Македония и Република Албания по пътя на тяхното присъединение към европейското семейство, акцентира министър председателят.



Сн. Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Работим дружно, беседваме за решения, които да бъдат в ползите и на двете страни - единствено по този начин бихме могли да имаме сполучлива реализация, безапелационен е Зоран Заев.



Сн. Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Ние имаме вяра в европейските полезности и молим към българския народ за братска поддръжка, тъй като изискуем това и на младите, и на бъдещите генерации, а и на сегашните. Вярвам, че ще намерим решенията, добави Заев.

Работните групи ще продължат диалозите и през днешния ден, защото министър председателят Зоран Заев е получил покана да остане и довечера у нас, заяви самият той по време на брифинга.

Сн. Министерски съвет

Когато институциите основават основа за език на омразата, да вземем за пример с унищожаване на монументи, те основават основа за научаване на младите генерации, че е имало нещо неприятно в предишното ни. Ние целеустремено и доброжелателно обсъждаме всички тези способи, да няма такава основа, изясни министър председателят Стефан Янев.

В тази връзка сме замислили редица мероприятия, които обаче са в развой на правене. Те са тъкмо, с цел да дадем опция на младежите от районен съд Македония и България по-често да бъдат дружно, да намират общ език.

Това е нещо, което може да бъде решено на политическо равнище, сподели в умозаключение министър председателят.



Сн. Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР