Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви в сряда, че

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Джонсън: ЕС трябва да направи компромиси, за да избегне Брекзит без сделка

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи в сряда, че има "ужасно съдействие " сред Европейския съюз и тези, които желаят да блокират Брекзит, предава БНР.

Компромис с Брюксел е нужен, с цел да се избегне неконтролирано отдръпване от блока, само че Европейски Съюз "изобщо не прави взаимни отстъпки ", уточни Джонсън и предизвести, че сходна обстановка прави Брекзит без договорка толкоз по-вероятен, колкото по-дълго продължава тя.

По-рано през днешния ден стана ясно, че някогашният финансов министър Филип Хамънд е изпратил писмо до Джонсън, подписано и от 20 други видни депутати от Консервативната партия, с което се упорства министър председателят да заявява задължения за овакантяване на Европейски Съюз със съглашение и да заявява, че е подготвен да направи компромис по въпроса.

В писмото си до Борис Джонсън от 12-ти август, което беше оповестено публично в сряда, Хамънд и останалите депутатите от торите показват, че са "разтревожени " от метода на английския министър председател във връзка с Брекзит, защото считат, че този метод не дава късмет за подписване на договорка с Европейския съюз преди крайния период на 31-ви октомври.

Депутатите написаха: "Ние сме разтревожени от алените линии, които вие очертахте и които, от своя страна, наподобява отстраняват шанса за реализиране на съглашение с Европейски Съюз. Всяка договорка наложително би трябвало да бъде въпрос на компромис, като редица коментатори считат, че сте сложили летвата толкоз високо, че няма действителна възможност да бъде подписана договорка ".

Групата депутати от Консервативната партия също по този начин прикани Борис Джонсън да удостовери, че се ангажира с постигането на Брекзит договорка, която би успокоила както депутатите, по този начин и валутните пазари, визирайки внезапната амортизация на английската лира към многогодишни дъна, откогато той стана министър председател на Обединеното кралство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР