Премиерът на Нова Зеландия Ясинда Ардърн започва преговори през следващите

...
Премиерът на Нова Зеландия Ясинда Ардърн започва преговори през следващите
Коментари Харесай

Нова Зеландия и ЕС започват преговори за свободна търговия

Премиерът на Нова Зеландия Ясинда Ардърн стартира договаряния " през идващите месеци " за определяне на съглашение за свободна търговия с Европейския съюз, най-големият търговски сътрудник на страната след Австралия.

" Смятам, че съглашението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Нова Зеландия ще послужи като модел за прогресивна и приобщаваща търговия ", съобщи Ардърн след диалозите с френския президент Еманюел Макрон в Париж.

Нова Зеландия изнася най-вече селскостопански артикули в блока. През октомври Европейски Съюз съобщи, че ще форсира комерсиалните договаряния като заобиколи рисковия народен развой на ратификация, съобщи БГНЕС.

" Нашата цел е модел, който ще покаже на обществеността, че това съглашение ще бъде от изгода за процъфтяването на европейските производители ", съобщи Ардърн след диалога си с Макрон.

Той от своя страна обясни общата цел за допустими обществени стандарти и отговорности и ангажираност с екологичните проблеми. " Смятам, че е позитивна стъпка това съглашение да бъде реализирано ", сподели той.

Търговията сред Нова Зеландия и Европейски Съюз доближи 8.1 милиарда евро през 2016 година

Двете страни към този момент имат съглашение за партньорство, обхващащо няколко стопански и търговски области, в това число тези за скотски артикули.

Посещението на Ардърн във Франция е първото ѝ като водач на Нова Зеландия. То е част от самодейността на Англия като хазаин на срещата на върха на 53-те членове на Британската общественост, където търговията ще бъде измежду целите в дневния ред.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР