Премиерът на Мароко заяви, че ръководените от САЩ многонационални африкански

...
Премиерът на Мароко заяви, че ръководените от САЩ многонационални африкански
Коментари Харесай

САЩ ще участват в маневри в Западна Сахара

Премиерът на Мароко съобщи, че ръководените от Съединени американски щати многонационални африкански военни учения този месец ще се проведат в противоречивия необитаем район на Западна Сахара, заяви Агенция Франс Прес.
Миналата година, по времето на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Вашингтон призна мароканския суверенитет над Западна Сахара - откакто Рабат възстановява връзките си с Израел - предизвиквайки гнева на сепаратисткия фронт Полисарио.
 Съединени американски щати са подготвени за нови конфликти с Русия в Сирия Съединени американски щати са подготвени за нови конфликти с Русия в Сирия
Сирийската осведомителна организация " North Press Agency ", базирайки се на изказване на ръководителя на Обединеният комитет на шеф щ...
Военното обучение, което, съгласно американското командване на Африка (Africom), е най-голямото му годишно обучение, " отбелязва освещаването на американското самопризнание на Мароканска Сахара ", съобщи министър председателят Саад-Един Ел Отмани в Tуитър предходната седмица.
От Africom споделят, че в учението " Африкански лъв " ще вземат участие над 7000 бойци от девет страни, без да се показват спомагателни детайлности за участващите страни.
Мароко претендира за Западна Сахара, някогашна испанска колония с богати фосфатни запаси и морски лов на риба, откакто Испания се отдръпна през 1975 година Но фронтът Полисарио с оръжие изиска самостоятелност там, провъзгласявайки Арабска демократична република Сахари (SADR) през 1976 година и води 16-годишна война с Мароко.
Мароко предлага автономност на Западна Сахара, само че поддържа, че територията е суверенна част от кралството. Отмани сподели, че ученията ще се проведат на две места в Западна Сахара, в това число в източния район Махбес - където Полисарио постоянно претендира за спор през последните месеци - и Дахла, където Рабат възнамерява да развие огромно пристанище на брега на Атлантическия океан.
 Все повече американци се въоръжават Все повече американци се въоръжават
Дебатът за и срещу свободната продажба на оръжия в Съединени американски щати още веднъж е на дневен ред. Това се случва в миг на политическо разделяне и зад...
Разбира се, Испания не взе участие в ученията в Западна Сахара.
Мадрид разгневи Рабат, откакто през април водачът на фронта Полисарио Брахим Гали беше лекуван в испанска болница от COVID-19.
Миналия месец Испания беше сюрпризирана, когато към 10 000 души се втурнаха в дребния си северноафрикански анклав Сеута, до момента в който мароканските граничари не реагираха, което беше оценено като углавен политически жест от страна на Рабат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР