Премиерът на Италия Паоло Джентилони заяви днес пред новосъставения парламент,

...
Премиерът на Италия Паоло Джентилони заяви днес пред новосъставения парламент,
Коментари Харесай

В реч пред новия парламент на Италия премиерът Паоло Джентилони подкрепи ударите на Запада по Сирия

Премиерът на Италия Паоло Джентилони съобщи през днешния ден пред новосъставения парламент, че изрично поддържа решението на Съединени американски щати, Англия и Франция да нападат с ракети Сирия, с цел да понижат нейния химически оръжеен капацитет, съобщи Асошиейтед прес.

"Италия не е неутрална страна, която да избира всякога коя страна да заеме сред Атлантическия съюз и Русия. Тя е пореден съдружник на Съединените щати, а не на това или това американско държавно управление ", сподели той пред Камарата на депутатите.

Джентилони посочи, че Италия е осигурила тилова поддръжка за интервенцията в събота от натовската база в Авиано под изискването, че "никакви дейности за удар по Сирия няма да произлизат от наша територия ". "Така и беше ", заключи той.

Евентуалната роля на Италия в някаква военна интервенция в чужбина е изключително деликатна в политическо отношение поради компликациите за сформиране на ново държавно управление след изборите предишния месец, които не излъчиха ясно болшинство в Народното събрание, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на десноцентристката коалиция Матео Салвини се изрече срещу италианско присъединяване в ударите по Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР