Премиерът на Италия Джузепе Конте нареди всички нестратегически важни компании

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте нареди всички нестратегически важни компании
Коментари Харесай

Затварят заводи и компании в Италия

Премиерът на Италия Джузепе Конте подреди всички " нестратегически значими " компании и фабрики да преустановят своята активност, съобщи Франс прес.

Със затварянето им италианското държавно управление цели да овладее разпространяването на ковид в страната, в която през вчерашния ден бяха регистрирани близо 800 нов смъртни случая за инфектирани.

„ Ние ще забавим индустриалната машина на страната, само че няма да я спрем. Това не е елементарно решение, само че то ни разрешава да се подготвим да се надигнем пред най-острата фаза на болестта “, съобщи в телевизионно послание тази нощ премиерът  Джузепе Конте, както и посочи, че концепцията на държавното управление е да закрие тези производства, които „ не са незаменими при обезпечаването съществени артикули и услуги “.

Магазините за хранителни артикули и аптеките ще останат отворени, акцентира още Джузепе Конте.  Държавата ще продължи да обезпечава и  действието на банковите, пощенските, застрахователните и финансовите услуги, както и обществения превоз, добави италианският министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР