Премиерът на Индия Нарендра Моди направи изненадващо посещение, за да

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди направи изненадващо посещение, за да
Коментари Харесай

Премиерът на Индия надъхва армията си на границата с Китай

Премиерът на Индия Нарендра Моди направи изненадващо посещаване, с цел да надъха индийските войски покрай противоречивата граница с Китай , като им сподели, че враговете на страната са видели " огън и гняв " след кръвопролитен пограничен конфликт предишния месец, осведоми " Франс прес ".

При случая в долината Галуан в Ладак починаха 20 индийски бойци при жесток ръкопашен пердах, като за първи път от 45 години бойци починаха в стълкновение в от дълго време оспорваната хималайска граница сред азиатските колоси.

Китай призна, че също е понесъл жертви, само че отхвърли да разкрие какъв брой са те.
 Индия отрязва Huawei от построяването на 5G мрежата си
Индия отрязва Huawei от построяването на 5G мрежата си

Заради закани от фишинг офанзиви от Китай и 5G технологията

Придружен от ръководителя на военните на Индия и шеф на армията, Моди посети боен лагер на към 100 километра от мястото на пограничното стълкновение с Китай, преди да се срещне с ранени бойци във военна болница.

" При тези сложни условия вие сте щитът на родината ", акцентира Моди, поставил бейзболна шапка на корпуса " Огън и гняв ", ситуиран там. " Враговете на майка Индия видяха огъня и яростта ви . "

Без да посочва Китай, Моди добави, че " епохата на експанзионизма завърши ... Историята сподели по какъв начин експансионизмът тласка човечеството към заличаване ".

" Индия постоянно е следвала пътя на мира в света, само че в това време тези, които са слаби, в никакъв случай не могат да предизвикват стъпки за мир . Смелостта и куражът са причина за мир ", добави той.

Китай и Индия от дълго време са в обтегнати връзки.
 Индия купува от Русия 33 изтребителя МиГ-29 и Су-30 за 2,4 милиарда $
Индия купува от Русия 33 изтребителя МиГ-29 и Су-30 за 2,4 милиарда $

Укрепва силите си поради напрежението с Китай

И двете страни се упрекват взаимно за конфликта и от този момент изпращат хиляди спомагателни войски в региона.

Те организираха няколко кръга от договаряния на военно ниво и обявиха, че желаят да сключат съглашение, само че не реализираха огромен прогрес.

На фона на отвращение в обществените мрежи, Индия се опита да окаже сериозен стопански напън върху Китай, като тази седмица наложи възбрана върху 59 китайски мобилни приложения, в това число доста известното TikTok, базирайки се опасения за националната сигурност.

Китайският импорт, в това число първични материали, жизненоважни за голямата фармацевтична промишленост на Индия, се натрупа в пристанищата на Индия поради по-щателните гранични инспекции.
 Китай упрекна Индия за пограничните им конфликти
Китай упрекна Индия за пограничните им конфликти

Индийските дейности били едностранна провокация

Министри обявиха тази седмица, че Индия към този момент няма да купува китайско съоръжение за електроцентрали и че на китайските строителни компании ще им бъде наложена възбрана да вземат участие в нови пътни планове.

Говорителят на китайското външно министерство на постоянната конференция през днешния ден разкритикува остро " безотговорните мнения " на индийските политици и прикани за съдействие.

" Изостреното напрежение сред двете страни е неправилен път и опонира на фундаменталните стремежи на хората от двете страни ", настоя представителят на китайското външно ведомство.

" Индия не би трябвало да прави стратегическа неправилна преценка във връзка с Китай ", добави той.
 Индия и Китай се схванаха да прекратят пограничния боен спор
Индия и Китай се схванаха да прекратят пограничния боен спор

" Налице е съвместен консенсус за отдръпване на войските "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР