Премиерът на Грузия Иракли Гарибашвили призова президента на Украйна Володимир

...
Премиерът на Грузия Иракли Гарибашвили призова президента на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Премиерът на Грузия призова Зеленски да не се меси във вътрешните ѝ работи

Премиерът на Грузия Иракли Гарибашвили прикани президента на Украйна Володимир Зеленски да не се намесва в политическата обстановка в страната му, оповестява " Ройтерс ".

Апелът на министър-председателят пристигна, откакто предходната седмица вълна от митинги връхлетя Грузия.

По време на демонстрациите против закона за " непознатите сътрудници ", който съгласно критиците е сигнал за властническа смяна в Грузия, Зеленски благодари на протестиращите за развяването на украинското знаме и съобщи, че това демонстрира почитание. Освен това той пожела на страната " либерален триумф ".

В петък грузинският парламент отдръпна законопроекта, който съгласно съперниците му е въодушевен от съветски закон от 2012 година, употребен за потушаване на несъгласието през последното десетилетие и заплашващ да навреди на напъните на Грузия за по-тесни връзки с Европа.

" Когато човек, който е във война, реагира на разрушителните дейности на няколко хиляди души тук, в Грузия, това е директно доказателство, че този човек е забъркан, стимулиран да накара нещо да се случи и тук, да се промени ", акцентира Гарибашвили в изявление за грузинската телевизия IMEDI.

По мотив военния спор в Украйна грузинският министър председател пожела на всички " навременен завършек на тази война и мир ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР