Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис изключи възможността за предсрочни избори,

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис изключи възможността за предсрочни избори,
Коментари Харесай

Мицотакис изключва предсрочни избори в Гърция

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис изключи опцията за предварителни избори, оповестява " Ройтерс ".

Той отхвърли спекулациите, че е вероятен предварителен избор тази есен, преди известността му да пострада от енергийната рецесия.

Мицотакис, който беше определен за министър председател през 2019 година, съобщи, че неговият главен приоритет е стабилността за довеждане докрай на промените.

Консервативното му държавно управление желае да се възползва от последния си четиригодишен мандат, с цел да възвърне изгубеното утвърждение към себе си в оправянето с рецесии като пандемията от COVID-19 и да продължи икономическите промени.

" Не проследявам социологически изследвания, с цел да реша дали да свикам избори. Имаме държавно управление със мощно болшинство и мое обвързване е да осигуря стабилността на страната ", акцентира Мицотакис.

Управляващата партия " Нова народна власт " води в изследванията на публичното мнение. Нейната известност обаче беше наранена от скока на цените на силата след нахлуването на Русия в Украйна. По тази причина опозицията прикани Мицотакис да свика предварителни избори.

Съгласно актуалната изборна система на Гърция, простата пропорционална система на посланичество, осигуряваща безусловно болшинство, е предизвикателство за политическите партии и може да докара до месеци на политическа неустановеност.

" Дори в случай че би трябвало да платя цена, политическа цена, тъй като ще преминем през сложна зима, аз не съм го крил, аз съм безусловно подготвен да го направя ", съобщи Мицотакис и повтори, че изборите ще се проведат следващата година, както е планувано.

Държавата ще продължи да поддържа семействата, наранени от възходящите сметки за електрическа енергия, през идната година, само че Гърция би трябвало да бъде готова за рисков сюжет, при който войната в Украйна продължава и цените на силата се усилват в допълнение, предизвести министър председателят.

По негови думи Гърция би трябвало да е подготвена за цялостно спиране на доставките на съветски газ за Европа и да влага в модернизиране и създаване на нова инфраструктура за предпазване на полутечен природен газ (LNG).

" Това е краен сюжет. Ако ме питате за моето мнение - не мисля, че ще се случи, само че би трябвало да сме готови ", разясни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР