Премиерът на Финландия Сана Марин бе подложена на критики, че

...
Премиерът на Финландия Сана Марин бе подложена на критики, че
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия отиде на дискотека, въпреки че е контактна на заразен с COVID-19

Премиерът на Финландия Сана Марин бе подложена на рецензии, че е прекарала дълга вечер в дискотека този уикенд, до момента в който се води контактна на инфектиран с ковид, съобщи Франс прес.

36- годишната Марин, която е една от най-младите лидерки в света, се извини, откакто светско издание разгласява нейни фотоси в дискотека в Хелзинки. Това е станало няколко часа, откакто финландският министър на външните работи Пека Хависто се оказа инфектиран с ковид.

Според Марин антуражът й първоначално й споделил, че разпоредбите, касаещи ковид, не я задължават да се изолира, макар че тя е била в контакт със инфектиран човек. " Трябваше да демонстрация повече предвидливост и да ревизира още веднъж напътствията, които ми бяха дадени. Наистина скърбя, че не съм схванала какво би трябвало да направя ", съобщи Сана Марин във Фейсбук.

Допитване на телевизия Ем Ти Ви 3 демонстрира, че две трети от интервюираните считат, че ходенето й в дискотека при тези условия е било сериозна неточност.

Опозицията също подлага на критика Марин, че по време на престоя в дискотеката тя не е видяла SMS, с който била осведомена, че в последна сметка би трябвало да се самоизолира. Марин се оправда, че не го е видяла, тъй като служебният й телефон е останал вкъщи й.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР