Премиерът на босненския Унско-Сански кантон Мустафа Ружнич съобщи днес, че

...
Премиерът на босненския Унско-Сански кантон Мустафа Ружнич съобщи днес, че
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина иска да затвори източната си граница заради мигрантите

Премиерът на босненския Унско-Сански кантон Мустафа Ружнич заяви през днешния ден, че сполучливо е приключило преместването на мигрантите от спонтанния лагер Вучак край Бихач, само че в същото време прикани да се затвори източната граница на страната, съобщи Танюг.

На конференция във връзка преместването на мигрантите от Вучак Ружич сподели, че обособени медии са използвали за тази интервенция думата " депортация ", която е неуместна в тази ситуация, предава Българска телеграфна агенция.

Ружич прикани досегашното и бъдещото държавно управление на Босна и Херцеговина да създадат всичко допустимо за затваряне на източната граница със Сърбия, с цел да не влизат незаконни мигранти.

Сараевската телевизия Ен1 заяви, че лагерът Вучак към този момент е празен и се чака да дойдат багери, които ще изравнят терена, откакто палатките бъдат отстранени и бъде осъществена стерилизация.

Близо 700 мигранти от лагера Вучак нощес бяха откарани с 14 рейса в някогашната казарма Ушивак край Хаджичи, която ще бъде тяхно краткотрайно леговище.

Вучак бе затворен поради извънредно неприятните условия за живот в него. Мигрантите в него спяха в палатки на минусови температури, а лагерът се намираше на бивше бунище и покрай минно поле от войната. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР