Премиерът на Австралия Скот Морисън гневно заклейми отвратителна, скандална и

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън гневно заклейми отвратителна, скандална и
Коментари Харесай

Австралия скастри скандален туит на говорителя на китайското правителство

Премиерът на Австралия Скот Морисън яростно жигосах " отвратителна ", " скандална " и " ужасяваща " обява в " Туитър " от представителя на китайското държавно управление и настоя от Пекин публично да се извини.

Говорителят на китайското външно министерство провокира възмущението, откакто разгласява фотошопнато изображение на мъж, облечен като австралийски боец, който държи оцапан с кръв нож до гърлото на афганистанско дете.

Понастоящем австралийските прокурори проверяват 19 членове на военните в страната по отношение на хипотетични военни закононарушения, осъществени от специфични сили в Афганистан сред 2005 и 2016 година

Морисън назова туит - от публична китайска държавна сметка - " скандална и отвратителна клюка " против австралийските въоръжени сили и прикани Twitter да го смъкна.

" Това е извънредно скандално и не може да бъде целесъобразно на каквато и да е основа. Китайското държавно управление би трябвало да се срами изцяло от този пост ", сподели Морисън за туита, който е имал над 2300 взаимоотношения в границите на три часа. " Това ги понижава в очите на света. "

Отношенията сред Австралия и Китай са в свободно рухване.

Китай вкара поредност от стопански наказания против австралийски артикули, а следените от страната вести неведнъж нападнаха Австралия по редица въпроси.

Изглежда, че неприятното възприятие е провокирано от решението на Канбера да отблъсне възходящата мощност на Пекин в района, да предприеме репресивни дейности върху китайското въздействие Down Under и да призове за без значение следствие на произхода на пандемията от ковид.

" Този тип държание не води до никакви връзки ", сподели Морисън за туита. " Ето за какво мисля, че е толкоз значимо за нашите взаимни ползи да се прегледа този недодялан акт. "

Говорителят на китайското държавно управление написа в туитър, че е " шокиран от убийството на афганистански цивилни и пандизчии от австралийски бойци. Ние изрично осъждаме сходни дейности и призоваваме да ги държим виновни ".

Китай, еднопартийна властническа страна, е упреквана в систематични, широкообхватни нарушавания на правата на индивида в продължение на десетилетия, най-много в Тибет и Синдзян.

Постът е последният образец за нова порода нападателна връзка на китайското държавно управление с непознати страни, която експертите са нарекли дипломация " боец вълк ".

То се случва в сензитивен миг, откакто австралийското държавно управление разгласява неоправдателно следствие на изказванията, че неговите елитни войски са " нелегално умъртвили " 39 цивилни и пандизчии в Афганистан.

Правителствените следователи предложиха 19 лица да бъдат ориентирани към австралийската федерална полиция, да бъде изплатено обезщетение на фамилиите на жертвите и военните да извършат голям брой промени.

Миналата седмица австралийската войска предприе уволняване на 13 бойци за ролята им в хипотетичните зверства и се чака гонене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР