Премиерът на Армения Никол Пашинян заяви, че положението в страната

...
Премиерът на Армения Никол Пашинян заяви, че положението в страната
Коментари Харесай

„Военен преврат” в Армения. Премиерът каза, че положението е напрегнато

Премиерът на Армения Никол Пашинян съобщи, че ситуацията в страната е с напрежение, само че подлежащо на надзор, откакто упрекна генералния щаб на армията в опит за държавен прелом и оглави шествие на свои последователи в Ереван, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

" Положението е с напрежение, само че всички са съгласни, че не би трябвало да има конфликти. Положението предстои на надзор ", съобщи той по мегафон, до момента в който вървеше със стотици свои поддръжници по улиците на столицата. Няколко часа по-рано 45-годишният министър председател упрекна генералния щаб в опит за държавен прелом, откакто оттова приканиха за оставката му, и уволни началника му Оник Гаспарян. " Никол - министър председател! ", скандираха последователите му, събрали се към Пашинян, сина му и бодигардовете му. В един миг шествието мина около група поддръжници на опозицията, които нарекоха Пашинян " изменник ".

Главната опозиционна партия, " Процъфтяваща Армения ", прикани премиера да употребява " последната си опция " да напусне властта без принуждение и да се избегне " революция ". " Трябва да избегнем борбите. В Армения царува братска атмосфера ", сподели пък Пашинян на шествието през днешния ден. Арменският министър председател от няколко седмици е под напън от опозицията да подаде оставка поради военното проваляне на Армения против Азербайджан през есента на 2020 година в спора за Нагорни Карабах.

Премиерът на Армения Никол Пашинян разгласи по-рано, че е уволнил началника на генералния щаб на арменските въоръжени сили Оник Гаспарян, предадоха международните организации. " Днес взех решение да уволня началника на генералния щаб и първия му заместител. Министърът на защитата приготвя съответното решение за назначение на нов шеф на генералния щаб и нов негов заместител ", съобщи Пашинян в послание към народа, предавано във Facebook. Въоръжените сили разгласиха изказване, в което приканват за оставката на Пашинян и на държавното управление му. Пашинян обаче дефинира това изказване като опит за боен прелом и прикани последователите си да се съберат на Площада на Републиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР