Премиерът Кирил Петков защити решението на правителството да не се ...

Премиерът Кирил Петков защити решението на правителството да не се

Кирил Петков за руския газ: Някой път може и да сме лидери

Премиерът Кирил Петков отбрани решението на държавното управление да не се съобрази с настояването на Москва да заплаща за съветския газ в рубли на фона на дейностите на Италия и Германия, които се

“Трябва да сме много горди. Когато имате контракт и той едностранно се нарушава и се поставят някакви спомагателни клаузи, които нарушават националния интерес, ние би трябвало да застанем твърдо, че не се съгласяваме с този вид държание и значително показахме водачество в това отношение “, сподели Кирил Петков пред публицисти в Рим.

“Особено, когато крайният резултат е, че успяхме да намерим опция на същата цена или по-ниска. С други думи не постоянно България би трябвало да е страна, която да следва положителни или неприятни практики, някой път може да сме и водачи, изключително когато българското население е по-добре, а не по-зле от това ", добави той.

Премиерът сподели, че България не е прекратявала договарянията с " Газпром ", а просто не е дала единодушие да заплаща по оферти от Русия метод.

“Не сме спрели разговора с “Газпром “, спрели сме да се съгласяваме с едностранни промени. Имаме си контракт. Ние постоянно сме подготвени да го осъществим “.

По-късно в понеделник се чака Петков да разиска тематиката с италианския си сътрудник Марио Драги.

Източник: mediapool.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg