Премиерът Кирил Петков свиква утре Съвета по сигурността към Министерския

...
Премиерът Кирил Петков свиква утре Съвета по сигурността към Министерския
Коментари Харесай

Премиерът свиква Съвет по сигурността, ГЕРБ иска извънредно заседание на НС

Премиерът Кирил Петков привиква на следващия ден Съвета по сигурността към Министерския съвет. По рано от ГЕРБ споделиха, че внасят 59 подписа при нужни 48 с искане да бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание по тематиката и да бъдат изслушани министър председателят Кирил Петков, министърът на защитата Стефан Янев и министърът на външните работи Теодора Генчовска.

Ситуацията в Украйна и информацията, че НАТО слага силите си в цялостна бойна подготвеност, докара до решението на премиера Кирил Петков да свика на следващия ден Съвета по сигурността към Министерски съвет, който е на директно негово послушание.

В известието на държавната осведомителна работа се акцентира, че главната задача на Съвета е да проучва положението на националната ни сигурност.

По-рано в изказване пред медиите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна ръководещите изтъквам в " оглушително безмълвие " и сподели, че вместо от тях, продължава да се осведоми от задграничната преса.

От ГЕРБ имали доста въпроси по тематиката към премиера и министрите, тъй като позицията им досега варирала от остра до уклончива, а мненията на част от обединението били, че това са персонални отзиви.

Борисов попита и за какво на толкоз значимо съвещание на външните министри на Европейски Съюз по тематиката Русия-Украйна през днешния ден в Брюксел, страната ни е показана от зам.-министър, а не от първия ни посланик Теодора Генчовска.

Външният ни министър е провела среща с първия посланик на Северна Македония, който е у нас дружно с държавната делегация на югозападната ни съседка, стана ясно от известие на външното ни министерство.

А Борисов настоя за ясни отговори и дейности от ръководещите.

В " Денят стартира " по Българска национална телевизия зам.-председателят на Народното събрание напрежението Русия -Украйна

Аз мисля, че сега се преувеличава съветската опасност за инвазия в Украйна. Мисля, че никоя рационална сили не би си разрешила сходни дейности, съобщи той.

Затова и Вигенин прикани да не се нагнетява ненужно напрежение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР