Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено

...
Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Заседанието е насрочено
Коментари Харесай

Премиерът свиква Съвета по сигурността заради Украйна

Премиерът Кирил Петков привиква Съвета по сигурността. Заседанието е планувано за 25 януари от 16:30 ч. Участниците ще обсъдят напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса. 

Съветът по сигурността е на директно послушание на министър-председателя. Неговата съществена задача е да проучва положението на системата за отбрана на националната сигурност. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че съдружниците от НАТО изпращат повече кораби и изтребители в поддръжка на силите за въздържане и защита в Източна Европа. Испания дава кораби за присъединение към военноморските сили на НАТО и обмисля да изпрати изтребители в България. Франция изрази подготвеност да изпрати войски в Румъния под командването на НАТО. Нидерландия изпраща два изтребителя Ф-35 в България от април, с цел да поддържа дейностите на пакта за защита на въздушното пространство, и слага транспортен съд и сухопътни елементи в подготвеност за съюзническите сили за реагиране. Съединени американски щати обмислят увеличение на военното наличие в източната част на алианса, допълват от НАТО.

От партия ГЕРБ желаеха свикването на извънредно съвещание на Народното събрание по тематиката с напрежението с Украйна. От непознатите медии научаваме по какъв начин в България идват войски и бойни самолети на НАТО поради напрежението към Украйна, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него ръководещите давали разнопосочни сигнали по тематиката. Борисов изброи последните вести за това коя западна страна каква техника, войски и кораби праща и къде и попита за какво научаваме това извън.

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР