Премиерът Кирил Петков ще замине на официално посещение в Северна

...
Премиерът Кирил Петков ще замине на официално посещение в Северна
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков ще посети Скопие на 18 януари

Премиерът Кирил Петков ще замине на публично посещаване в Северна Македония, както беше по прелиминарен проект - на 18 януари, това излиза наяве от известие на пресслужбата на Министерския съвет в събота.

Карантината на премиера бе свалена след четири дни, защото е имунизиран с три дози и е дал негативен PCR тест.

В състава на българската делегация за Скопие са министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на превоза и известията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

По-рано тази седмица Петков разяснява, че визитата има за цел да покаже, че “през градивен разговор и диалогични дейности можем да създадем доста повече от това, което се е случвало през последните години “.

В понеделник Консултативният съвет по национална сигурност при президента стигна до консенсус да продължи досегашната твърда политика към Северна Македония.

Правителството ще продължи да извършва рамковата позиция за Северна Македония от 2019 година, която е изпълнена с червени линии, и няма да обвързва напредъка на Скопие към Европейски Съюз със периоди, а с постигането на действителни резултати.

Засега ръководещата коалиция показва единна позиция за отсрочване на договарянията на Северна Македония към Европейския съюз и поддръжка за евроинтеграцията на Албания, която обаче остава блокирана, защото към този момент двете страни се движат дружно към Европейски Съюз.

През декември министър председателят Петков си даде шестмесечен период за контролиране на рецесията и показва надалеч по-умерено отношение към Скопие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР