Премиерът Кирил Петков посрещна в Министерски съвет американския министър по

...
Премиерът Кирил Петков посрещна в Министерски съвет американския министър по
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Изявления на Кирил Петков и американския военен министър Лойд Остин

Премиерът Кирил Петков посрещна в Министерски съвет американския министър по защитата Лойд Остин, оповестиха от държавната пресслужба.

В рамките на срещата им ще бъдат разисквани тематики от интерес и за двете страни.

Разговорите ще се проведат на фона на въпросите в обществото дали Съединени американски щати желаят от нашата страна изпращане на ракети С-300 за Украйна. Вчера министър председателят Петков отхвърли това да се случи:

" Никакво, нито Противовъздушна отбрана, нито някакви специфични ракети, нищо, всичките тези неща, които ги чета от заран до вечер по ФБ, за мен са безусловно подправени вести. Опитват се да насаждат боязън в хората. България няма да върви във военни дейности с Украйна, само че ще я поддържа мощно ".

Очаква се след края на срещата българският министър-председател и американският министър на защитата да създадат изказвания.

 Снимка: Министерски съвет

В изявление пред CNN, взето в София, Лойд Остин съобщи, че Съединени американски щати " видяха редица неточности " от страна на Русия при нахлуването й в Украйна.

По думите му руснаците " не са напреднали толкоз бързо, колкото биха желали ". Остин сподели, че руснаците са се " борили с логистиката " и не е видял доказателства за " положително потребление на тактическото разузнаване ", нито " консолидиране на въздушния потенциал с наземна маневра ". " Има редица неща, които чакахме да забележим, само че просто не ти видяхме. Руснаците в действителност имаха някои проблеми. Така че доста от техните догатки не се потвърдиха ", добави шефът на Пентагона.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР