Премиерът Кирил Петков направи първи коментар за днешното решение на

...
Премиерът Кирил Петков направи първи коментар за днешното решение на
Коментари Харесай

Кирил Петков определи като „историческо“ решението на НС да отмени ветото за РСМ

Премиерът Кирил Петков направи първи коментар за днешното решение на Народното събрание да анулира ветото си върху начало на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз. Като „историческо“ дефинира министър председателят решението на Народното събрание.

„Днес българският парламент взе историческо решение, което дава зелена светлина на  предлагането за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз. Интеграцията на Западните Балкани е от стратегически интерес за Европейския съюз ”, акцентира министър-председателят в „Туитър“.

А в изявление за електронното издание „Политико“ (Politico) министър председателят Кирил Петков приканва северномакедонския си сътрудник Димитър Ковачевски да бъде „храбър“ и да одобри предлагането на френското председателство, което ще отвори вратата за започване на договаряния за еврочленство.

Петков е декларирал, че знае, че това е „тежко“ решение и има риск да докара до рухване на държавното управление на Република Северна Македония, само че „така това ръководство ще остане в историята“.

В изявлението за „Политико“ министър председателят споделя още, че компромисът, препоръчан от френското председателство, би трябвало да се приема като европейски, а освен като съглашение сред България и Северна Македония.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР