Премиерът Кирил Петков, министърът на здравеопазването Асена Сербезова и главният

...
Премиерът Кирил Петков, министърът на здравеопазването Асена Сербезова и главният
Коментари Харесай

Петков: Махаме зеления сертификат, когато се случат тези 2 неща

Премиерът Кирил Петков, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев дадоха повече информация за развиването на пандемията, стягането на ограниченията и положението на здравната система.

Пресконференцията се организира в Министерския съвет.

Началото на брифинга беше оповестено за 18 часа през вчерашния ден, само че до 18:30 часа оповестените участници към момента не бяха заели своите места.

Причината била незабавна среща в кабинета на премиера сред него, здравният министър проф. Асена Сербезова и доцент Ангел Кунчев, предава БЛИЦ.

"Днес желая да обявим продължаването на ръководството на коронавирус рецесията. В този модел към този момент имаме усъвършенствани области, които работят дружно в 5 района. Тези, които имат ниски равнища на коронавирус кревати ще могат да се трансферират към другите области. Добрата вест е, че в този момент разновидността на коронавирус не води до огромна претовареност на леглата .

По-отрицателната вест е , че район 1, включващ София след 5 дни ще навлезе в стадий 3, както и район 5 с област Ямбол. В този стадий номер 3 се влиза в леки ограничения. В уеб страницата ще може да се види всеки ден какво се случва. Сега даваме 5 дни предупреждение преди да влязат ограниченията.

Хубаво е, че всеки българин ще може да види под картата какви са ограничаващите и насърчителни ограничения. Другата огромна вест е, че отваряме полемиката и имаме оферти да премахнем зеления документ , когато се реализира имунизация от 60% с първите 2 дози, и когато всички интензивни кревати паднат под 5 % ", това разгласи Кирил Петков.

"На coronavirus.bg към този момент всичко ще е очевидно. По отношение това, което загатна премиера, в страните членки на Европейски Съюз знаете, че има доста по-високи равнища на имунизация. Това желаеме да реализираме и ние. Има връзка сред имунизацията и интензивните кревати. Знаете в 90% от случаите тези кревати се заемат от неимунизираните ", това разяснява от своя страна проф. Сербезова.

" Ако коронавирус се промени и стане една естествена респираторна зараза няма да има потребност от никакви ограничения , само че с имунизацията ще успеем да си върнем естествения и свободен живот ", сподели пък доцент Ангел Кунчев.

Кирил Петков се извини и си потегли, тъй като го чакали в Парламента.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР