Премиерът Кирил Петков и министрите на културата Атанас Атанасов, финансите

...
Премиерът Кирил Петков и министрите на културата Атанас Атанасов, финансите
Коментари Харесай

Петков, министри и депутати тайно рониха сълзи на филма за Петя Дубарова

Премиерът Кирил Петков и министрите на културата Атанас Атанасов, финансите Асен Василев и нововъведенията и растежа Даниел Лорер поздравиха екипа на кино лентата „ Петя на моята Петя ” по време на формалната премиера на лентата в четвъртък вечерта.

Гостите бяха посрещнати от актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Емил Марков, Моньо Монев, Алена Вергова, Мартин Методиев, режисьора Александър Косев, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, оператора Иван Вацов, композитора Георги Стрезов, изпълнителката на главната ария към саундтрака на кино лентата Рени Попминчева, поетесата Гергана Турийска и продуцента Николай Урумов.

" Благодаря на целия екип. Това беше един от най-вълнуващите филми, които съм гледал в последно време. Обикновено един филм те развълнува, изненадва, разплаква и този филм имаше неповторимото свойство да го направи няколко пъти. Това демонстрира по какъв начин българското кино може да бъде на едно необикновено равнище. Аз съм сигурен, че този филм ще има голям триумф и дава вяра на всички нас, че си заслужава да влагаме в българската просвета. Тук е министърът на финансите и по време на кино лентата сподели: „ Увеличаваме бюджета за кино “.

Наистина съм разчувстван от това, което сте създали. Страхотна мотивация, миля, че Петя ни дава един добър урок на всички “, показа след прожекцията министър-председателят на Република България Кирил Петков.

Сред гостите на събитието бяха Иван Лечев, Владимир Ампов–Графа, Михаела Маринова, Дария Симеонова, Китодар Тодоров, Йоана Драгнева, Недялко Богданов, Павел Колев и Христо Стефанов от „ Павел Колев и Ицака “, Поли Недкова, Стаси Кара, Елица Бехар и доста други сценаристи, артисти, продуценти, реализатори, инфлуенсъри и всемирски персони. След края на прожекциите актьорите и основателите на „ Петя на моята Петя “ се поклониха пред публиката в цялостните зали и получиха възторжени овации. А гостите дефинираха кино лентата като „ доста мощен и логичен, най-хубавото от българското кино през последните години, хубав и прочувствен, запаметяващ се, наложителен за прекарване на огромен екран. “ Вълна от прочувствени сторита и постове заля обществените мрежи незабавно след края на събитието. „ Аз поисквам „ На добър час “. Ние, каквото можахме, направихме. Пожелавам кино лентата да бъде гледан от доста хора и фенове, тъй като Петя го заслужава “, показа режисьорът Александър Косев.

„ Срещите с публиката постоянно ни зареждат с позитивна сила и ни демонстрират какъв брой е значимо да се вършат вдъхновяващи български филми. За нас е чест да представим „ Петя на моята Петя “ на публично събитие в София и се надяваме, че посланията във кино лентата допират сърцето ви. Ако най-малко мъничко се почувствате като Петя, споделете страстта през канала на кино лентата в Инстаграм и Facebook. Ще ви чуем. Защото #АзСъщоСъмПетя “ – показа продуцентът Николай Урумов след края на прожекцията. „ Петя на моята Петя “ към този момент е на огромен екран във всички кина в страната и ще предизвика поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш друг? И има ли я още системата, която цели да трансформира младежите в „ консервни кутии без етикети “. Историята е въодушевена от живота и творчеството на надарената Петя Дубарова, оставила ярка диря в българската лирика със своя юношески порив и хладнокръвен дух.

През април се навършват 60 година от рождението на поетесата

През април 2022 година се навършват 60 години от раждането на забележителната поетеса, което е и мотив филмът да напомни коя е тя и какво необикновено завещание е оставила за поколенията, преди да си отиде от този свят единствено на 17 години.

За екипа на продукцията „ Петя на моята Петя “ е идея, с която всеки е привързан прочувствено. Ето за какво в чест на Петя Дубарова с кината е контрактувана опция за групови визити на възпитаници на промоционална цена с включен безвъзмезден билет за преподавател. Целта е творчеството на Петя Дубарова да получи необятна прокламация и нейните идеали да доближат до подрастващите в цялата страна. Нужно е единствено искащите да се свържат с най-близкото до тях кино. „ Петя на моята Петя ” има дотация от Националния кино център и е подсилен финансово от Община Бургас. Продуцент е Николай Урумов, „ БЪФ пикчърс ”, копродуцент е Кръстьо Ламбев „ Консепт студио ”. Актрисата Александра Костова получи премия за основна женска роля от интернационалното жури на фестивала „ Златна роза “ 2021 за превъплъщението си в младата и борбена Петя Монова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР