Премиерът Кириакос Мицотакис, заяви, че в Гърция ваксинационните паспорти ще

...
Премиерът Кириакос Мицотакис, заяви, че в Гърция ваксинационните паспорти ще
Коментари Харесай

Гърция представи ваксинационния си паспорт

Премиерът Кириакос Мицотакис, съобщи, че в Гърция имунизационните паспорти ще влязат в действие преди 1 юли - крайният период, избран от Брюксел.
„ Това е изключително значимо за Гърция като туристическа дестинация, само че мисля, че е значимо за всяка обособена страна, тъй като това, което желаеме да създадем, е да възстановим свободното пътешестване “, сподели той, отбелязва вестник The Guardian, представен от БГНЕС.
„ По създание паспортът включва цялата информация, която е нужна на дадена страна членка, с цел да посрещне екскурзианта, без да постанова спомагателни ограничавания: доказателство за имунизация, негативен PCR тест, както и антигенен ".
Технологията беше показана след сполучлив опит за оперативна съгласуемост на гръцкия паспорт със системи в Германия и Исландия.
Болниците, тестовите центрове и здравните управляващи, наред с други, ще издават цифрови или хартиени документи, предоставящи доказателство за негативен резултат от PCR тест, цялостна имунизация или доказателство за антитела. QR кодът на документа може да бъде сканиран от граничната полиция.
Системата на Европейски Съюз ще се обвърже със системата на други страни, като Съединени американски щати и Англия, макар че английското държавно управление към момента не е предоставило детайлности.
Ако държавното управление на Обединеното кралство не пусне подобен паспорт, ще бъде издадено цифрово или хартиено уверение на Европейски Съюз в страната при обезпечаване на подобаващи документи от вкъщи.
 Здравният министър утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз Здравният министър утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз
Със своя заповед министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус...
Всеки европейски жител, който има по този начин наречения „ дигитален зелен документ “, би трябвало да бъде освободен от рестриктивните мерки за свободното напредване.
Ако страна от Европейски Съюз продължава да изисква туристите със документ да бъдат сложени под карантина или тест, тя би трябвало да уведоми Европейската комисия и всички 26 страни членки, с цел да обоснове своето решение.
Гърция отвори границите си за туристи още преди паспортът да влезе в приложимост. Правителството позволи на туристите от Обединеното кралство да посещават страната, без да бъдат карантинирани, в случай че имат доказателство за негативен PCR тест, изработен в границите на 72 часа след идването, или че са получили и двете дози минимум 14 дни преди пътуването.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР