Премиерът Кириакос Мицотакис настоя за необходимостта от таван за целия

...
Премиерът Кириакос Мицотакис настоя за необходимостта от таван за целия
Коментари Харесай

Мицотакис: Налагането на таван на цените на природния газ е неизбежна стъпка

Премиерът Кириакос Мицотакис настоя за нуждата от таван за целия Европейски Съюз на природния газ в коментар, оповестен в Bloomberg.

„ Сблъсквайки се с очевидна пазарна операция, държавната интервенция е освен оправдана, само че и нужна ", сподели Мицотакис.

„ Без значение какъв брой високи са цените, Европа като цяло не може в кратковременен проект да замести изцяло размерите, които е изгубила от Русия. Когато предлагането не може да отговори на цените, оставянето на цените да порастват е акт на неуважение, а не здравомислие ", съобщи още Мицотакис.

„ Рано или късно пазарите ще се балансират - само че без ограничаване на цените, цената на това балансиране ще се мери в унищожени животи и изгубени работни места ", разяснява Мицотакис.

„ Не можем да си позволим да седим и да гледаме по какъв начин Русия употребява нашите пазарни институции против нас. Акт на здрав разсъдък и суверенитет е да се намесим и да създадем правила, които дават отговор на невижданото предизвикателство, пред което сме изправени. Налагането на таван на цените на природния газ е неизбежна стъпка в този развой ", добави Мицотакис.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР