Премиерът каза сутринта, че ако се наложи, ще изпратим самолет

...
Премиерът каза сутринта, че ако се наложи, ще изпратим самолет
Коментари Харесай

Захариева категорична: В готовност сме да изпратим самолет за българските граждани в Ухан

Премиерът сподели сутринта, че в случай че се наложи, ще изпратим аероплан за българите в Ухан. Нашите съграждани там са четирима - три девойки и едно момче.

Това разгласи в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на във връзка разрастващата се зараза с китайския ковид. "От първия ден на рецесията с ковид, нашето посолство в Китай е по отношение на нашите сънародници. Следим обстановката, в подготвеност сме и при първа опция ще изпратим аероплан. Има и други варианти. Няколко страни оповестиха, че ще изпратят самолети за своите съграждани. Може да изпозлваме тях, само че град Ухан е под карантина и полетите са неразрешени. Трябват координирани дейности. Никоя страна не е извела своите жители от Ухан. В непрекъсната връзка сме и с китайските управляващи. Искам да благодаря на сътрудниците в Пекин, които са в 24-часова връзка с трите девойки и момчето в Ухан. Искам да успокоя родителите им, че българската страна няма да ги изостави. В момента град Ухан е затворен. Днес американски аероплан не е получил позволение за кацане. Работят и германците, работят и французите. Работим координарано и имаме общ европейски метод. Не става въпрос за средства. Готови сме да изпратим и държавния аероплан. Работим 24 часа в денонощието. Преди малко получихме и лист с всички европейски жители, които са в Ухан. Работим и действаме координароно с останалите европейски страни ", повтори Захариева.

Българска студентка, блокирана в Китай: Ухан е запустял като София по празниците

Тя приказва и по тематиката за разкритите съветски шпиони у нас. "Не мога да кажа нищо повече по тематиката за съветските шпиони от това, което разкри прокуратурата. Това е следствена загадка. Съобщението от прокуратурата бе много в детайли. Единият от руснаците е посланик, а другият е чиновник в посолството. Имат имунитет и против тях не може да се води досъдебно произвеждане. След като получихме писмото от прокуратурата, незабавно извикахме съветския дипломат и поставихме период от 48 часа двамата да изоставен страната. Дипломатът е разгласен за личност нон грата. Това са естествените дипломатически реакции. Българската прокуратура, българските служби и Министерство на външните работи са защитили националните ползи. Министерство на външните работи нямаше какво друго да направи с изключение на да упорства за напускането на България от страна на тези двама души. Не мога да разясня защо тъкмо са шпионирали двамата руснаци. Прокуратурата бе много подробна в своето известие. Няма по какъв начин българските управляващи да си затварят очите пред сходни неща. Ние желаеме да поддържаме с Русия другарски и партньорски връзки. Най-вероятно Русия ще разгласи за личност нон грата същия брой българи. Това е обикновено. Вярвам, че няма да има утежняване на връзките с Москва. Работим във възходяща линия с Русия и не мисля, че тази тематика ще попречи с нещо. Освен това съветският външен министър е огромен експерт ", безапелационна бе Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Кремъл публично предизвести София

Тя не подмина и тематиката за идния Брекзит. "От 1-ви февруари Англия напуща Европейски Съюз. До края на тази година няма да има смяна в пътуванията за българите до острова. Искам да благодаря на всички български жители и дипломати във Англия за тяхната дейна активност. Българските жители са най-активни и най-вече са се записали, с цел да получат статут на уседналост. За 2021 година към момента няма предоставени съответни данни от Англия за миграционната политика, която ще организира. Имаме първична информация, че ще може да се кандидатства за статут на уседналост, като преимущество ще имат хората с по-виоска подготовка. След 1-ви февруари ще се дискутират и ще се договаря по тези тематики. Много е огромна вероятността от 2021 година Англия да изисква да се пътува до страната с червени паспорти, а не с персонални карти. Правим доста осведомителни акции за Брекзит и обясняваме в детайли всичко по тематиката ", приключи Захариева.

Часове ни разделят от Брекзит!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР