Премиерът категорично признава, че институциите, отговорни за пътната безопасност, не

...
Премиерът категорично признава, че институциите, отговорни за пътната безопасност, не
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ изригна: Борисов не е виновен, че от пътна безопасност не си вършат работата!

Премиерът изрично признава, че институциите, виновни за пътната сигурност, не си правят работата. Това сподели в предаването “Още от деня” по Българска национална телевизия Богдан Милчев от Института за пътна сигурност, който е и някогашен началник на КАТ.

Този метод би правил работата, в случай че не идваше от малките екрани. Медиите диктуват работата на политиците. Показват няколко дни подред дупките по улиците и министър председателят реагира незабавно. Отговорността за пътната сигурност обаче не е на премиера. Тази отговорност би трябвало да се носи от една комисия, която всяка година би трябвало да внася отчет в Министерски съвет.

Именно от тези отчети би трябвало да се осведоми министър председателят и да не му се постанова да импровизира. Именно тази импровизация ни води до най-високата смъртност по пътищата в Европейски Съюз, съобщи Милчев. Необходимо е страната отпред с министър-председателя да събере специалистите и да се родят решения. Трябва да има цялостна промяна в системата за пътна сигурност и в законодателството, акцентира някогашният началник на КАТ.

Премиерът е част от българския народ и той го сподели с изказването си за дупките. Трябваше да го каже – той е треньор на тима, наименуван Министерски съвет, съобщи ръководителят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов. На вътрешния министър е вменено от закона, че хората, които са под негово ръкводство, би трябвало да установяват и да издават наставления за нередностите по пътя, както и да постановат наказания, в случай че нередностите не са отстранени. Полицаите по закон нямат обвързване да стоят до дупките, по тази причина запитвам какъв брой наставления за нередности са издадени, съобщи Иванов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР