Премиерът Бойко Борисов заминава за Швейцария, където ще участва в

...
Премиерът Бойко Борисов заминава за Швейцария, където ще участва в
Коментари Харесай

И Борисов в Давос

Премиерът Бойко Борисов отпътува за Швейцария, където ще взе участие в 50-ата Годишна среща на Световния стопански конгрес в град Давос, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Около 3000 водачи в разнообразни сфери на политиката, стопанската система, бизнесът и властта се чакат на започващото на следващия ден събитие. Сред тях ще бъдат президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел, ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард.

В първия ден от форума министър председателят Борисов ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. Тя е самобитно продължение на стратегическия разговор за Западните Балкани, една от главните начинания на дневния ред на форума в Давос по тематиката за Европа. Акцент ще бъде подложен върху районното съдействие в подтекста на икономическото развиване на района. Премиерът Борисов ще се включи и в полемика, отдадена на Централна и Източна Европа, като фокус на диалога ще бъдат вероятните решения, които бизнесът и държавните водачи могат да дадат за насърчаването на устойчивия напредък и развиване, оповестяват още от " Дондуков 1 ".

В рамките на първия ден на форума в Давос министър-председателят Бойко Борисов е поканен и на вечерята, давана от създателя на Световния стопански конгрес професор Клаус Шваб.

В сряда министър председателят Борисов ще взе участие в неофициалната среща на международните стопански водачи на тематика „ Доминираща Европа “. Сред главните акценти на полемиката ще бъдат провокации пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос министър-председателят Борисов ще организира и двустранни срещи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР