Премиерът Бойко Борисов заминава днес на работни посещения в Държавата

...
Премиерът Бойко Борисов заминава днес на работни посещения в Държавата
Коментари Харесай

Борисов ще се срещне с турския премиер на път за Израел

Премиерът Бойко Борисов отпътува през днешния ден на работни визити в Държавата Израел и в Палестинската автономност, които ще продължат три дни. На път за Ерусалим министър-председателят ще мине през турския град Измир, където ще се срещне с турския министър председател Бинали Йълдъръм, оповестиха от Министерския съвет.

Визитата на Борисов в Турция е в отговор на поканата на Йълдъръм българският министър председател да бъде посетител на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод (TANAP), който се открива през днешния ден.

След това българският министър председател отпътува за Ерусалим, където ще взе участие в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес и ще беседва с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер. Тази година се навършват 75 години от спасяването на българските евреи, допълват от Министерския съвет.

На 13 юни Борисов има срещи с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с водача на опозицията Исаак Херцог. На тях ще бъде изработен обзор на двустранните връзки в областите от съвместен интерес, в това число в областта на сигурността и битката с тероризма, и ще бъдат обменени отзиви по интернационалните и районни тематики, се показва в известието.

Премиерът Борисов ще се поклони на Божи гроб и ще бъде на визита при Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети.

В делегацията са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Премиерът ще бъде придружаван и от представители на Българската православна черква и на еврейската общественост в България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР