Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев,

...
Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев,
Коментари Харесай

Тръгва мобилно приложение, чрез което всеки може да съобщава за състоянието си. Гледайте НА ЖИВО


Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев, шефът на щаба за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски и ръководителят на "Информационно обслужване " показват национална осведомителна система за битка с COVID-19.

"Преди 10 дни млади момчета пристигнаха при нас с предложение за система, която да улесни работата на щаба и да се включи всеки, който желае. Безплатно направиха това ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Ивайло Филипов от "Информационно обслужване " съобщи, че е създадено приложение, което всеки може да реши да смъкна и да се включи в събирането на информацията, която ще е в помощ на всички. "Има указател на всички и болни лица, който се употребява от здравните управляващи и Министерство на вътрешните работи. В системата са планувани мноество интеграции с общините, РЗИ, гранична полиция и персоналните лекари, както и доброволците. Информацията, въведена един път, няма да се губи. Тя ще се трансферира и към програмен продукт за разбори, който се употребява и в Южна Корея, Италия, Сингапур. Така, че жителите получават информация, а страната прави превантивни дейности. Има и визуализация по георграфски карти. Гражданите могат да виждат и личния си принос в възобновяване на информацията ", съобщи шефът на "Информационно обслужване ".

Пламен Цеков от компанията "Скел Фокус ", която е създала софтуера, съобщи, че непрекъснато са работили, като благодари и на доставчиците на мобилни услуги, които ще разпространят приложението и в понеделник то ще е налично.

"Всеки жител непринудено може да го смъкна, с цел да осведоми за своя здравен статус, тъй че да осведоми всички управляващи и те да могат превантивно да вземат отношение. Приложението събира и гео данни, тъй че щабът да може да прави разбори по отношение на здравното обслужване и потребността от карантина. Това е значим детайл, с цел да се знае къде са инфектираните, къде има кревати и къде да се прати колата за спешна помощ ", съобщи Цеков и още веднъж акцентира, че даването на данни е на непринуден принцип.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР