Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и министрите на финансите

...
Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и министрите на финансите
Коментари Харесай

Борисов откри уникална зала в "Албена" и разкри, че е канен на сватба ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и министрите на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев откриха в курорта „ Албена” на най-голямата мултифункционална конферентна зала в района „ Перуника хол”. Така стартират тържествата на ваканционното населено място по случай 50-годишнината от основаването му.

"Само може да им се зарадваме и да разгледаме ", сподели министър председателят на откриването.

Перуника Хол " се намира на мястото на досегашния боулинг център. Мултифункционалната зала е най-голямата в района, потенциал над 1000 места, оповестиха от комплекса.

Тя е предопределена за конгресни събития, концерти, спортни прояви. Проектът е дело на проектант Владимир Попов, а интериорният дизайн - на френската специалистка Кристин Борела.

Тържествата не престават на следващия ден – 24 август. Това е денят, в който курортът Албена е публично открит и посреща първите си туристи. Ръководството на комплекса кани на празничен коктейл от 18 часа в зала „ Перуника Хол “ някогашни чиновници, сътрудници, другари, сътрудници. Гости ще бъдат министър Николина Ангелкова и министър Нено Димов.

На влизане в залата Борисов показа, че е канен и на женитба, само че няма време да почете всички събития, на които го канят.

Радосвет Радев, който е ръководител на УС на "Албена " АД произнесе приветствено слово във връзка юбилея на курорта. Той съобщи, че за 22 откогато Албена е частен курорт, е образец за добра приватизация и са вложени милиарди. Внесените налози са 141 млн. лева, а единствено общинските са към 30 млн. лева, похвали се той.

Премиерът на собствен ред също поздрави управлението на курорта и съобщи, че това е позитивен модел на ръководство. "50 години продължава да бъде образец. Няма никакво презастрояване, има целогодишни туристи. Заради това ние вършим всичко допустимо да осигурим инфраструктура. Затова да 2021 година на всички места ще се строи "Хемус ", а някои прави ще бъдат и пуснати.

Стимулирането на туризма е значимо, тъй като тази година попаднахме в нелоялна конкуренция с нашите съседи, където сектора се дотира. Затова общините би трябвало да седнат и да създадат проект по какъв начин бихме могли да вършим това и ние. Защото за наслада след големите заплащания, които направихме, има още благоприятни условия.

Имаме фискален запас след всичко, което изброих. Днес открихме за милиард инвестиция също и това е за хората, при високи работни заплати. Виждате по какъв начин се раздвижват и вложенията ", съобщи Борисов. Той се пошегува, че малко ще отпусне той, а малко и Горанов, с цел да има повече за туризма.

Вечерта от 20 ч., на откритата сцена до хотел „ Добруджа “, гостува Софийската опера и балет с мюзикъла "Mamma Mia ". Входът е свободен. За юбилея ще има и празнична заря.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР