Премиерът Бойко Борисов видя саботаж срещу правителството в случая със

...
Премиерът Бойко Борисов видя саботаж срещу правителството в случая със
Коментари Харесай

НАП, БНР и Агенцията по вписванията са саботаж на правителството, заяви Борисов

Премиерът Бойко Борисов видя бойкот против държавното управление в тази ситуация със абсурда " БНР ", с приключването на данни от Национална агенция за приходите и последния срив в Агенцията по вписванията. Коментарът му пристигна от Пещера, където той новия цех на „ Биовет Пещера ”.
Думите на премиера бяха провокирани от молба да разяснява водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се оплака, че няма независимост на словото, тъй като всички медии отразяват единствено ГЕРБ.
" Аз не се греша на медиите. Аз излъчвам във фейсбук, който желае да ме гледа. Давам цялостна независимост ", съобщи Борисов.
Според Борисов от заран до вечер се сипят " обиди към държавното управление " от всички медии - " BTV, Нова тв, Канал 1 ", по тази причина не може Нинова да претендира за липса на независимост на словото.
" Аз не съм стъпвал в БНР. Никога, може би като основен секретар. И дума не съм споделил. Какво да върша? Свобода. “
" Те вършат бойкот против държавното управление. Правят саботажи против Агенцията за приходите, против Агенцията за вписванията. Саботажи – планувани, целенасочени да строшат системата. Изведнъж държавното управление им отговорно. За кое? Че вършат саботажи ли?
Как една партия с една група публицисти стачкуват дружно? Свободните публицисти би трябвало да работят свободно и да са еднообразно отдалечени от всяка партия. Как с една партия доспускат единствено до митинги? Прави ли ви усещане? ", попита министър председателят.
Борисов разяснява проблема " БНР " и думите на президента Румен Радев, че ръководи страната посредством телефона си.
" Ако е неговият телефон разбирам. Може би знае. Защото това беше бойкот на държавното управление, против държавното управление. Срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която персонално опазих. Съм сигрен, че тя знае, че освен държавното управление, а и ние като партия нямаме присъединяване. Чист бойкот. И по тази причина се надявам прокурорите в границите на днешния – утрешния ден да приключат цялата тази работа. “
" Утре в Петрич отиваме. За да отговоря на президента, съвсем всеки ден откриваме фабрики и нови учебни заведения ... Шегувам се ", сподели Борисов.
А след това добави: „ Над милиард се даде за просветителните структури. И даже президентът където е бил учебното заведение главно се ремонтира. И съм сигурен, че му е харесало. Той не може да споделя, че нещо е хубаво. Трябва да каже, че е неприятно. "
Според премиера значимите тематики на деня са други.
" Вижте аз единствено демонстрирам... Ето работата на държавното управление и притежателите могат да кажат. Община, министри... имали са досег до тях. Дали някъде е имало корупция и са имали порблеми. Това е, което мога да ви отговоря. Завод след цех по време на криза. “
" Аз съм разкрил 3-4 единствено на тази компания ",завърши той.
Новият цех на „ Биовет Пещера ” е част от фамилията на " Биовет ". Maжopитapeн coбcтвeниĸ на комопанията e " Xювeфapмa " AД, ĸoятo пък e coбcтвeнocт нa бpaтятa Гeopги и Kиpил Дoмycчиeви.
" Много високотехнологично е вътре, ще останете впечатлени ", съобщи министър председателят.
По проект в завода ще бъдат разкрити над 200 нови работни места за висококвалифициран личен състав. Около 1/3 от инвестицията е финансирана със заем по проекта „ Юнкер ” през 2018 година.
Цялото изявление на премиера Бойко Борисов по тематиката можете да видите в идващото видео след 2-ра минута.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР