Премиерът Бойко Борисов възложи на финансовия министър Владислав Горанов да

...
Премиерът Бойко Борисов възложи на финансовия министър Владислав Горанов да
Коментари Харесай

Борисов иска закон за партийната субсидия, 8 лв. е само временно

Премиерът Бойко Борисов разпореди на финансовия министър Владислав Горанов да се намерения какъв е най-удачният размер на партийната дотация и да се изготвят правила защо да се харчи тя. Идеята е ГЕРБ да предложат законови промени или обособен законопроект за парите на партиите. Борисов употребява събитието, че медиите излъчват изключителното съвещание на кабинета, с цел да изясни обрата в позицията на ГЕРБ за партийните дотации. Той удостовери, че до гласоподаване на размера им от 8 лева на автентичен глас се е стигнало след изнудване от страна на съдружния сътрудник Обединени патриоти. " На сляпо подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия, с цел да ни се одобри бюджетът. Оказа се, че партийните дотации могат да попречат да се одобри бюджетът ", изясни той пред министрите. И описа, по какъв начин водачът на НФСБ е декларирал по телефона пред него и финансовия министър Владислав Горанов: " Или одобряваме бюджета с предлагането на Българска социалистическа партия, или си търсете болшинство ".

" Но това не значи че тази тематика ще я смъква от нашето внимание. Другата опция беше по-късно дружно да сме вносители на смяна в Закона за политическите партии или Закон за партийните дотации, което аз не мога да направя ", разкри още той и посочи, че това е разискал с Валери Симеонов. " Чухме обидни думи, нито съм приказвал с Нинова... ", отхвърли министър председателят обвиняванията на Движение за права и свободи, че се е договорил с Българска социалистическа партия за 8 лева на глас.

Той назова див популизъм настояването за отпадане на дотациите, като предизвести, че това е най-прекият път към тирания. Не възприема и другата теза, която застъпваше Движение за права и свободи, за финансирането с дарения. " Финансиране с дарения слага под риск по-малките политически партии да не могат да намерят финансиране за своя естествен партиен живот ", разяснява Борисов.

Накрая на съвещанието призна, че на вчерашния Никулден му дожаляло за всички риби, убити за празника. " Ако бях неправителствена организация в отбрана на животните, щях да провеждам бурни митинги - убиха шарани, възкликна Борисов. " Иначе по " Дискавъри " дават филми по какъв начин ги галят, пускат ги, а като ги избият шараните с чука по главата по рибарските магазини, това ни се вижда естествено. Беше ми мъчително за рибите ", показа прекарванията си министър председателят.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР