Премиерът Бойко Борисов унижощава предизборно българската култура. Така народният представител

...
Премиерът Бойко Борисов унижощава предизборно българската култура. Така народният представител
Коментари Харесай

Александър Симов: Борисов унижава предизборно българската култура


Премиерът Бойко Борисов унижощава предизборно българската просвета. Така националният представител от Българска социалистическа партия Александър Симов разяснява днешната среща на Борисов с музикални създатели на свободна процедура и обещанията им за еднократна финансова помощ поради пандемията.

Години наред Българска социалистическа партия се бори за българските създатели и музика, а ГЕРБ ги посичаха, напомня Симов в обява във Facebook. Той разяснява като патогенен цинизъм и безочливост казаното от Борисов, че ще бъде основана наложителна квота за българска музика в държавните и частни радиа.

Битката за повече българска музика е една от главните дела на Българска социалистическа партия в последните четири години. ГЕРБ обаче гласоподаваха срещу нашия закон. Без претекстове и с цинични причини, подсети още социалистът.

Борисов е заречен на свободните създатели над 4 милиона лв. като помощ. Уважаеми музиканти, не се хващайте на тази въдица. От една година насам Българска социалистическа партия предлага на хората със свободни специалности да се изплаща по една минимална заплата в интервала на пандемията.И една година Борисов си правеше оглушки, акцентира още Александър Симов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР