Премиерът Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския

...
Премиерът Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет на 21 и 22 март

Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 21 и 22 март в Брюксел. В четвъртък държавните и държавни ръководители във формат ЕС-27 ще проведат съвещание за разискване на последните събития след известието от Обединеното кралство според член 50.

Преди да стартира работната сесия на Съвета министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни ще открият изложбено пространство “Атанас Буров” в постройката на Екологичен потенциал. За първи път в историята на институциите на Европейски Съюз част от Европейския парламент ще носи името на български държавник. Атанас Буров е европейски демократ и общественик, работил интензивно за въвеждането на съвременни за времето си европейски практики в България. Решението за
именуването на част от централната постройка на Екологичен потенциал в Брюксел на Атанас Буров бе утвърдено от управлението на Европейския парламент в края на предходната година по самодейност на български евродепутати. По време на формалната гала ще бъде открит също бронзов бюст на Атанас Буров и паметна плоча за делото на българския държавник. От Novini.bg ще излъчим онлайн тържествената гала по откриването непосредствено от Брюксел.

На 22 март водачите на страните членки ще се срещнат с министър- ръководителите на Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия за отбелязване на 25-годишнината от основаването на Европейското икономическо пространство. По-късно на втората работна сесия на Европейския съвет държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз ще обсъдят укрепването на европейската икономическа база, изменението на климата, идната среща на върха ЕС-Китай, както и методите за битка с дезинформацията.

В началото на съвещанието се чака президентът на Румъния, който съставлява настоящото ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз, да запознае водачите с работата и напредъка по целите на Румънското председателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР