Премиерът Бойко Борисов ще предложи кандидатура за нов главен секретар,

...
Премиерът Бойко Борисов ще предложи кандидатура за нов главен секретар,
Коментари Харесай

Борисов ще предложи нов главен секретар на МВР, след консултация с президента

Премиерът Бойко Борисов ще предложи кандидатура за нов основен секретар, откакто тя бъде съгласувана първо с президента. 
 Шефът на ГДБОП става за основен секретар, счита някогашният Министерство на вътрешните работи министър  Младен Маринов още не си е харесал основен секретар на Министерство на вътрешните работи  Министерство на вътрешните работи призна, че спад в престъпността май няма  Престъпността, която новият вътрешен министър самичък си завеща
„ Това е нещо, което първо ще обсъдя с президента преди каквото и име да се спомене. В комфортно за него време, ще го потърся. Ще стимулирам кандидатура, ще сложа няколко имена и към този момент тогава ще пристъпим към нужните по закон съгласувателни дейности. Системата има потребност от професионализъм, успокоение. Убеден съм, че той ще огледа държавнически на тази задача. Първо с него ще го обсъдя, с цел да сме сигурни, че когато пуснем документи за координиране, няма да се получи стрес в системата “, съобщи Борисов пред публицисти в Габрово.

Той сподели, че " индивидът или хората ", които ще предложи на президента за основен секретар на Министерство на вътрешните работи " и в този момент са положителни експерти и управляват огромни структури ". По-рано през днешния ден някогашният към този момент вътрешен министър Валентин Радев открехна завесата, като сподели, че шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и шефът на Главна дирекция " Национална полиция "   Христо Терзийски  са подобаващи за поста.

Наследникът на поста му - някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пък съобщи, че не е водил диалози с съответен човек за поста. 

Индиректно Борисов удостовери имената на Спиридонов и Терзийски, като сподели, че претендентите за поста на основния секретар на Министерство на вътрешните работи „ управляват огромни структури и не би трябвало никоя от тях да пробуксува, в случай че примерно бъде отказано съгласуването “.

Борисов разяснява и връзките му с президента, като сподели, че в никакъв случай не е водил война с него. Според него никой не би трябвало да стопира освобождението на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. „ Самият президент е бил в такава позиция “, сподели още веднъж Борисов, припомняйки освобождението на Радев като пълководец на Военновъздушни сили. 

„ В сряда към 10-12 посланици пуснахме с авансово координиране на имената, тъй че да няма проблеми. Докато не договорим дадения пост - не ги пускаме “, съобщи министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР