Премиерът Бойко Борисов ще потърси отговорност заради кризата с Търговския

...
Премиерът Бойко Борисов ще потърси отговорност заради кризата с Търговския
Коментари Харесай

​Бойко Борисов: Виновните за срива на Търговския регистър ще понесат отговорност

Премиерът Бойко Борисов ще потърси отговорност поради рецесията с Търговския указател и даде да се разбере, че ще изиска оставката управлението на Агенцията по вписванията. Това стана ясно от коментара му пред публицисти в Шумен. Премиерът направи първата копка на правата Бухово - Белокопитово от автомагистрала " Хемус ". Това, на което би трябвало да се обърне внимание, а и както прави държавното управление и ГЕРБ, по думите на Борисов, е образованието и квалификацията, защото не доближават фрагменти.

Шумен

Премиерът беше безапелационен, че промени в управлението на Агенцията по вписванията ще има, само че би трябвало да се изчака още 4-5 дни и да се довърши работата и да се преодолее рецесията там.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще си поемат отговорност, дано да го довършат. По-важното е в този момент, че не пробуксуваха. Сравнително малко време съумяха да се оправят, да го сглобиме. Сега към този момент тези, които е трябвало да мислят тези неща, тъй като не малко пари, не малко вложения са направени и там, ще им потърся отговорност. Когато има рецесия, не се пипа.
Министърът на финансите Владислав Горанов увери, че цялата информация в регистъра е непокътната и изясни за какво към момента е недостъпна услугата за регистриране.
Владислав Горанов, министър на финансите: Цялата информация е налична към 9 август, трябват още няколко дни да се тества базата данни, след което ще бъде пусната и регистърната услуга.

 © Българска телеграфна агенция
Заедно с министъра на районното развиване и благоустройството министър председателят направи първа копка на новия сектор от автомагистрала " Хемус ". Амбицията е правата от 16 километра сред Буховци и Белокопитово да бъде издигната за една година и два месеца. Тя се финансира от държавния бюджет със 120 млн. лв., тъй като при предходното ръководство автомагистрала " Хемус " е била извадена от европейските стратегии.
Бойко Борисов, министър-председател: " Хемус " беше извадена от оперативната стратегия, с цел да не може да се прави с европейски средства. Министър Горанов го повеждам през целия ден с мене, просто всичко това е единствено на бюджета на данъкоплатците. Като декларират някои огромно предпочитание за предварителни избори, тези райони да знаят какво съм им предизвикал и всички данъкоплатци да го знаят.
Премиерът изясни, че автомагистрала " Хемус " е жизненоважна за вложенията в района, тъй като бизнесът желае постоянна финансова и икономическа среда, каквато в България към този момент има. Той посети и ремонтиращи се учебни заведения в Шумен и Търговище. В момента в страната се ремонтират главно над 200 учебни заведения. По думите на премиера това, на което би трябвало да се обърне внимание, е образованието и квалификацията.
 Борисов: Не съм удовлетворен от шефката на Търговския указател Борисов: Не съм удовлетворен от шефката на Търговския указател
Не съм удовлетворен от шефката на Търговския указател. Нека да преодолеем рецесията, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще създадем проме...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР