Премиерът Бойко Борисов се срещна днес със заместник-председателя на Европейската

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес със заместник-председателя на Европейската
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на ЕК, запозна се с нещо много важно за страната ни

Премиерът Бойко Борисов се срещна през днешния ден със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за еврото, обществения разговор, финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари Валдис Домбровскис. Домбровскис е в България за присъединяване в конференция за показване на характерните за страната ни рекомендации в границите на Европейския учебен срок 2017. Заместник-председателят на Европейска комисия показа пред премиера оповестения от Комисията Документ за размисъл за задълбочаване на икономическия и валутния съюз до 2025 година Той уточни, че, сходно на Бялата книга, документът не е проект, а основа за полемика сред държавите-членки. „ В него се показват разнообразни хрумвания, чиято цел е да допринесат за построяването на споделена визия за еврото, както и съответни стъпки за нейното реализиране “, уточни Домбровскис.

По време на диалога беше коментиран напредъкът по промените, които страната ни организира във финансовия бранш, пазара на труда, обществените политики, образованието и опазването на здравето. Заместник-председателят на Европейска комисия означи прецизното осъществяване от страна на България на Пакта за непоклатимост и напредък, както и растежа на българската стопанска система, който е над междинното равнище за Европейския съюз. По думите му, главно предизвикателство за приемането на страната ни в еврозоната е превъзмогването на макроикономическите несъответствия.

Министър-председателят Бойко Борисов уточни, че разрешаването на този проблем остава измежду основните цели на държавното управление. Той акцентира също, че се следи възстановяване на структурния баланс. В резултат на реализирана фискална консолидация равнището на обществения дълг е нормализирано на ниско и стабилно ниво, надалеч под междинното за еврозоната и Европейски Съюз, посочи Борисов. Той уточни също, че с помощта на положителната работа на приходните организации и безапелационната битка с контрабандата, бюджетът натрупа остатъци, като съгласно прогнозните данни за месец май те ще надвишават 1,6 милиарда лв..

Запазването на фискалната резистентност и провеждането на поредна, транспарантна и предвидима данъчна политика ще продължи, тъй като е причина за възстановяване на бизнес средата, поощряване на вложенията и стимулиране на трудовия пазар, които са съществени цели за държавното управление, уточни министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР