Премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на правителственото заседание, че

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на правителственото заседание, че
Коментари Харесай

България в топ 3 по нисък външен дълг

Премиерът Бойко Борисов заяви при започване на държавното съвещание, че България е трета в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург, като дългът ни за предходната година е 25,4 на 100 от Брутният вътрешен продукт, а на Люксембург - 23 на 100 на Брутният вътрешен продукт.

Борисов изрази увереност, че страна може да регистрира до края на мандата на кабинета понижение на този дял до 20 на 100.

„ Преди година слушахме за това по какъв начин сме задължили страната, по какъв начин външният дълг пораства, по какъв начин генерации напред ще заплащат. Излезе отчетът на Евростат от 29 на 100 на 25,4 на 100 от Брутният вътрешен продукт за 2017 година понижава външният дълг на България ”, сподели Борисов и добави, че в номинал това е към 2,3 милиарда лв. по-малко отговорности.

„ С това движение, с което работи държавното управление, до края на мандата ще го свалим до към двадесет % ”, добави министър председателят.

„ И в този момент сме в тройката на отличниците по невисок външен дълг в Европа ”, разяснява министър председателят и се обърна към министрите, че биха могли да означават измежду постиганите резултати от една година ръководство и обстоятелството за намаляването на дълга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР