Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят временно или

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят временно или
Коментари Харесай

Борисов нареди временно отстраняване на държавни служители споменати в журналистическо разследване

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят краткотрайно или в отпуск всички държавни чиновници и специалисти, които са упоменати в журналистическо следствие на уеб страницата " БиволЪ " за нередности при усвояването на евросредства, до момента в който текат инспекциите по случая. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета.

В прессъобщението се напомня, че на 14 септември сигнал във връзка същата обява е бил изпратен от вицепремиера Томислав Дончев до основния прокурор, Министерство на вътрешните работи и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество, с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейски Съюз ".

По тези сигнали Софийска градска прокуратура разпореди на ДАНС да стартира инспекция на всички процедури по публични поръчки и асимилиране на средства от фондове на Европейски Съюз, разказани в обявата, както и присъединяване в тях на посочените физически лица и търговци. Проверката на процедурите, свързани с обособените планове и тяхното финансиране, ще обхване и дейностите на държавни органи и длъжностни лица, оповестиха още тогава от прокуратурата. На ДАНС са предоставени съответни дейности, свързани с условие на документи, снемане на пояснения и инспекция на посочените обстоятелства, допълниха от там.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР