Премиерът Бойко Борисов провери строителството на трасето от АМ „Европа“

...
Премиерът Бойко Борисов провери строителството на трасето от АМ „Европа“
Коментари Харесай

Бойко Борисов инспектира строителните дейности по изграждането на АМ „Европа“

Премиерът Бойко Борисов ревизира строителството на трасето от Автомагистрала „ Европа “ в сектора Драгоман – Сливница, оповестиха от държавната пресслужба.

Проектът започва в средата на месец май тази година, ще бъде приключен до 2021 година и се извършва със средства от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище би трябвало да бъде изработен, разпореди министър-председателят при днешната ревизия.

„ Трябва да се започва неотложно. Чухте какво споделят от немските фабрики – разпродадени са всички имоти на индустриалната зона. Не единствено че не си отиват, само че идват и още повече. Като дойдат и още по-големите фабрики и тази автомагистрала ще отеснее, още преди да я построят “, добави още Борисов.

Премиерът бе безапелационен, че при строителните действия би трябвало да се опазва археологията и природата.

В момента се работи или се правят подготвителни действия по двата сектора на автомагистрала „ Европа “ - от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман и от Драгоман до Сливница. През есента се чака да започват действителните строителни работи и по сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман.

Пътят София – Калотина е съществена пътна артерия, част от Коридор № 10, посредством модернизацията на който ще се развие и усъвършенства преразпределянето на транспортните потоци по Трансевропейските транспортни коридори №4 и № 8 в посока Бургас, Турция и Гърция, се показва в прессъобщението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР