Премиерът Бойко Борисов призова медиите да противодействат на фалшивата новина,

...
Премиерът Бойко Борисов призова медиите да противодействат на фалшивата новина,
Коментари Харесай

Борисов сам запали огъня, който заплашва и него

Премиерът Бойко Борисов прикани медиите да противодействат на подправената вест, че страната ще взема децата на бедните хора. Трагическа подигравка – той изпита потребност от медии, които осведомят обективно. Доскоро му беше значимо само да го хвалят.

Чак в този момент, на десетата година откогато е комплициран отпред на изпълнителната власт, Борисов чу, че в ръководената от него страна има сериозен проблем с бедността и неинформираността. Че в недрата й, където близо 21 на 100 от хората живеят в тежки материални ограничения – по данни на " Евростат ", се надига цунами, което може да опустоши целия му управнически комфорт.

Борисов не може да повярва, че хиляди хора са уверени, че от 1 януари обществените служби ще влизат в домовете им без предизвестие, по неизвестен сигнал, ще надничат в хладилниците и в спалните им и ще водят децата, с цел да ги продават на гей двойки в Норвегия. Вярва се, че на мушката са неприпознатите от бащите си деца, както и двойките без брак. Важното е да са небогати.

Ако в действителност не е осведомен с публичните настроения, какво търси на този пост?

Вече две години знайни и незнайни емисари, в това число от личното му държавно управление, вършат безумна агитация против рамкови документи, защитаващи човешки права. Всичко се слага под общ знаменател – ще се вкарва трети пол, децата ще подлежат на полова култура още от детската градина, ще ги трансформират в джендъри. Първо по тази скица беше отстранена Истанбулската спогодба, чиято цел е да ангажира страните да съблюдават правата на дамите. Последва я Националната тактика за детето, която издигаше в основен принцип отбраната на малолетните от физическо принуждение и душевен тормоз. На ред са учебниците – и от тях надничат призраци, а на страха очите са огромни.

Борисов не може да е проспал тези събития, тъй като персонално отдръпна и конвенцията, и тактиката. За да се хареса на националистите, с които е в коалиция, и да обере овациите на националните маси, които по този начин и не схванаха защо става дума. След това обаче или е задрямал, или се прави на умряла лисица, че не знае какво се случи.

През март в Народното събрание минаха механически ремонти в Закона за детето, които влизат в действие на 1 януари идната година. От тези ремонти потегли снежна топка, която към този момент е лавина. Националисти, небезизвестният " ловджия на бежанци " Перата, асоциации, представящи се за бранители на християнските полезности, евангелски пастори и всевъзможни неинформирани хора се възползваха от силата на обществената мрежа и разпространиха за броени месеци измислицата, че от 1 януари страната ще лишава и продава деца.

Тази лъжа, повторена хиляди пъти, се трансформира в

истина за най-сигурните за ръководещите гласоподаватели – ромите, патриотите, съперниците на Европейски Съюз,

носталгиците по комунизма. Никой от тях не се интересува какво в действителност написа в поправките. Не можеш да ги убедиш, че извеждането на деца от фамилиите е записано в закона като последна мярка преди 10 години, в това число и по неизвестен сигнал, когато става дума за принуждение.

Противниците на закона желаят това да бъде прекъснато тук и в този момент – те нямат пояснение по какъв начин хем това се вкарва от първи януари, хем към този момент е одобрена процедура. Те не търсят логиката, а имат вяра, че поради една синина на детето, поради един скандал, поради един пестник или поради празен ледник могат да останат без наследници.

Защото са ужасени и уверени, че държавното управление желае да развращава фамилиите им – в детската градина, в учебното заведение, на всички места. Защото са чули, че норвежкият фонд дава някакви пари у нас, а щом в Норвегия обществените служби извеждат толкоз доста деца от фамилиите им, значи и тук това ще се случи с норвежките пари – цели 380 млн. лева, настояват обезпокоени жители.

В понеделник няколко учебни заведения в ромски махали в югоизточна България се опразниха за броени минути, тъй като родителите, най-вече от ромски генезис, чули, че обществените служби отвели малолетно дете напряко от класната стая. След Сливен, Карнобат, Ямбол, Сунгурларе, Асеновград, Силистра същото се случи и в Пещера, Пазарджик. Миналата седмица слухът е пълзял в софийския квартал " Факултета ". Лавината набира скорост, без значение че голям брой държавни институции и половината държавно управление се хвърлиха под паника да успокояват разтревожените родители.

След дъжд качулка обаче никой не им има вяра. Чудите се за какво?

За хората, които имат вяра в норвежкия сюжет, има съответни доказателства,

че държавното управление и обществените служби лъжат. Паниката, че обществените са отвели дете от учебно заведение, е поради случай в с. Балша, в детайли отразен във " Facebook " групите, в които членуват стотици хиляди души, бунтуващи се против оттеглената тактика и Закона за детето. В този случай от семейство, живеещо в бедност, са изведени три деца, като най-голямото е отведено от учебния двор пред погледите на съучениците си. Тригодишно пък е изтръгнато от обществените от ръцете на майка си. Случката бързо се разчува – Перата снима " филм ", пропагандатори обикалят ромските махали. Няколко видео клипа демонстрират такава пропаганда в столичната махала " Факултета ". Дори е проведен митинг, отразен от малките екрани. Правителството обаче не обръща внимание на митинги, които не са пред вратите му и които не са нападателни.

Хората, снимали клиповете, не желаят да посочат уредниците на тези събития, само че не отхвърлят, че става дума за членове на групите против Стратегията за детето. А там деятели са

и националисти, и държавни служители, и евангелистки пастори, и мошеници от всевъзможен диаметър

Редовите членове на въпросните " Facebook " групи изрично не имат вяра нито на обясненията на обществените служби, нито на обществения министър, нито на обясненията им, че няма дете, отнето без правосъдно решение. Точно противоположното – доста хора показват, че децата се лишават единствено със заповед на обществената работа. И разгласяват документи, от които е видно, че съдът се произнася пост фактум – едвам когато родителите апелират. И се усещат излъгани от институциите. Колко му е да повярват и за норвежците?

Така е в тази ситуация в Балша. Така е и в различен случай от предходната Коледа, когато бебе от Смолян беше пратено в приемно семейство поради мизерната конюнктура, в която беше гледано. То към този момент е върнато на майка му с решение на съда. За публиката обаче тези случки са илюстрация не на грижата на страната, а на свирепост, на расизъм, на безмилостно отношение към бедните хора, които вместо да бъдат подкрепени материално, биват лишавани от децата си.

Това са, уви, последствията от малокултурното ръководство, което поносим от години.

На тези хора Борисов не може да продава номера с асфалта

Напротив, дължи им пояснение. Дължи им управнически решения. Дължи им информация. Дължи им надзор и изясняване на всяко едно деяние на държавните чиновници. Дължи им вземане предвид с проблемите им.

Ако бяхме страна, ръководена транспарантно от виновни политици, това можеше да се случи. Само че не сме.

Затова в този момент Борисов ще се пържи на огъня, който самичък си възпламени. А може да стане и още по-зле. Спецслужбите очевидно са пропуснали да му рапортуват с какви закани са цялостни групите, захласнати от норвежкия сюжет. Там е цялостно със закани за революция, непокорство, закани за кавга персонално против премиера, който желае да продава български деца. Но по този начин е в историята – когато империите се самозабравят, варварите настъпват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР